Naschoolse opvang

Iedere school heeft de verplichting vanaf 2007 kinderopvang aan te bieden aan ouders. De vorm waarop dit op de scholen wordt aangeboden, is heel divers. Basisschool Oudendijk heeft besloten te kiezen voor de makelaarsrol, omdat uit een enquête is gebleken dat er te weinig ouders geïnteresseerd waren in opvang op de schoollocatie. Bovendien heeft het bestuur uitgesproken dat naschoolse opvang op de schoollocatie geen meerwaarde heeft voor de kinderen en zelfs negatief kan zijn voor de ontwikkeling: 

  • Als de kinderen de hele dag op school zitten hebben ze weinig gevarieerde speelomgeving

  • Dit kan van invloed zijn voor hun motivatie om naar school te gaan

  • De school heeft geen geschikte locatie om de kinderen op te vangen

  • Het kind speelt alleen maar met dezelfde kinderen

Het bestuur en de directie heeft gesprekken gevoerd met diverse aanbieders van kinderopvang in de omgeving. Met twee van deze organisaties is een contract afgesloten, namelijk met: 

Basisschool Oudendijk heeft momenteel een voorkeur voor de opvang buitenschool (zowel voor- als naschoolse opvang) bij de bovengenoemde organisaties. Deze organisaties voor kinderopvang zijn deskundig en professioneel waardoor Basisschool Oudendijk het vertrouwen hierin heeft uitgesproken. De opvang die ze bieden is divers en verschilt per organisatie.

Aan ouders de keuze en verantwoordelijkheid om informatie van deze organisaties te vergelijken en een keuze te maken in de opvang die het beste bij hun kinderen past.

De school heeft de informatie voor de ouders gebundeld en dit wordt tijdens de aanmelding  bij het informatiepakket gedaan. Ouders die dit wensen kunnen op school informatie krijgen over de mogelijkheden van de professionele opvang in de omgeving.

De 2 bureaus voor kinderopvang voor u op een rijtje:

Stichting Kinderopvang Woudrichem (Slot Boevenstein in Woudrichem)
Telefoon 0183-304565 - Website www.kinderopvangwoudrichem.nl

Hoppas Kinderopvang (in Woudrichem)
Telefoon 0183-442662 - Website www.hoppas.nl


Het afgesloten contract garandeert dat deze instellingen ervoor zorgen dat leerlingen van onze school waarvoor gebruik gemaakt gaat worden van diensten van deze instellingen, niet op een wachtlijst komen, maar waarvoor plaats zal zijn. De Stichting Trema heeft met ons hiervoor geen contract willen afsluiten, aangezien we voor hen een te kleine partij zijn.