Nieuwsflits 2 juli 2020

2 juli 2020

Belangrijke data:

  • 9 juli: doorschuifochtend
  • 14 juli: (avond): afscheid groep 8 met ouders, kinderen en team
  • 15 juli: groep 8 verlaat de school door het poortje
  • 17 juli: Vossenjacht in de Vesting; 12.00 uur begin van de zomervakantie!!

Laatste weken, laatste loodjes

De laatste schoolweken zijn aangebroken! Net als ieder jaar is dan weer een drukte van belang en wij lijken alleen maar tijd tekort te komen. Maar net als ieder jaar lukt het ook weer om alles op tijd en netjes af te ronden.

Komende donderdag nemen we al een voorschot op het volgende schooljaar met de doorschuifochtend. Kinderen gaan dan naar hun volgende groep en maken kennis met nieuwe klasgenootjes en soms ook nieuwe juffen. Altijd weer een spannend moment, zeker voor de kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan. Die worden ineens heel groot! In de middag zitten alle kinderen weer in hun eigen groep.

Nieuwe website

Vorige week was het dan zover! De nieuwe website ging live! Onze oude website was al te lange tijd ‘dood’. Wij konden niets meer bewerken, de gegevens waren sterk verouderd en een en ander paste niet meer bij onze nieuwe (huis)stijl. Nu hebben wij een mooie, frisse, complete website waar wij heel blij mee zijn. Er is een agenda voor belangrijke data, de Nieuwsflits zal er weer op te vinden zijn, pers- en nieuwsberichten zijn hier te lezen, handige informatie voor ouders en zo nog veel meer. Wij hebben een en ander in samenwerking met een websitebouwer gedaan, maar in dezen zeker een heel groot woord van dank voor Marianne die veel tijd en moeite heeft gestopt in het meedenken over van alles, maar ook in het vullen van de website. Lieke Derde moeten wij ook bedanken, zij heeft de prachtige header gemaakt.  Weer een mooi voorbeeld hoe ouders vrijwillig veel voor de school betekenen!

Vossenjacht

De laatste ochtend van het schooljaar sluiten wij altijd gezellig met elkaar af met een Vossenjacht. De kinderen van groep 8 bedenken allemaal leuke spelletjes. De kinderen worden in groepjes verdeeld en lopen, met begeleiding, alle spelletjes af. Na afloop gaan wij terug naar school en na een kort moment in de klas, gaan wij met elkaar aftellen naar het begin van de zomervakantie!

In Parro hebben wij een oproep gedaan voor hulp bij het begeleiden van de groepjes.  Wij zijn heel blij met alle aanmeldingen, maar wij kunnen nog zeker wat mensen gebruiken! Zin en tijd? Kom gezellig mee!

Nieuw meubilair in de klassen

In de vakantie krijgen de groepen 3 t/m 8 nieuwe tafels, stoelen, bureaus etc. Alle tafels komen op gelijke hoogte wat niet alleen veel mooier en rustiger oogt, maar ook veel prettiger is bij groepswerk. De stoelen hebben voetensteunen en andere maten, waardoor de hoogte voor de kinderen eigenlijk altijd goed is. Wij hebben van diverse partijen proefsetjes gekregen en wij hebben de kinderen laten proefzitten. Zij hebben mede de uiteindelijke keuze gemaakt. Wij verheugen ons er enorm op, want het was in sommige klassen zo langzaam aan wel een enorm allegaartje!

Vrijdag de 17e wordt, als het goed is, al het oude meubilair opgehaald, het gaat naar een school in Afrika. De kinderen zetten hun tafel en stoeltje buiten en dan moet het de vrachtauto in. Hopelijk is er een aantal ouders dat ons, voor en na het aftellen, even wil helpen met het sjouwen van bureaus etc. Vele handen maken licht werk en dan is het vlot klaar en kunnen wij allemaal aan onze vakantie beginnen!

Schoolfeest

Na een paar weken werken in het nieuwe schooljaar hebben wij altijd ons jaarlijkse schoolfeest. Wij kijken wat tegen die tijd weer/nog kan en mag, maar wij hopen echt dat het mogelijk zal zijn om weer iets gezelligs met elkaar te doen. Gewoon bij elkaar met een hapje en een drankje lijkt nu al een groot feest!

Er wordt al nagedacht over hoe een en ander kan worden ingevuld. De datum staat nog niet vast, maar die horen jullie zo snel mogelijk.

Dit is alweer de een na laatste Nieuwsflits van dit schooljaar. De laatste zal voor een groot deel in het teken staan van het afscheid van groep 8 en de naderende zomervakantie. Wat vliegt zo’n jaar toch voorbij!

Groep 1 en 2

Bijen en vlinders

Wat een leuk thema was dit, we hebben genoten! De ontwikkeling van onze koolwitjes hebben we goed kunnen volgen in onze bak en we zijn helemaal bijgepraat over het leven van de bijen, de bijen hebben onze hulp hard nodig! Wat zijn er toch veel bijzondere insecten, het was in veel opzichten een leerzaam en kleurrijk thema

Volgend schooljaar

Het einde van het schooljaar is al in zicht en we gaan onze grote kleuters wel erg missen hoor! We wensen ze ontzettend veel plezier in groep 3 bij juf Ria en juf Annelies! De groepsindeling van allebei de kleutergroepen blijft volgend schooljaar verder ongewijzigd en er komen gezellig wat nieuwe kleuters bij. Volgende week donderdag mag iedereen op de doorschuifochtend gaan wennen in de volgende groep.

Sprookjes

Er was eens….een superleuk sprookjesboek waar we deze laatste schoolweken over gaan werken. Een heerlijk fantasierijk taal-thema! We zullen proberen de spanning weg te nemen, ons sprookjesboek is hierop aangepast. Maar mochten de kinderen er thuis over beginnen dan weet u waar het vandaan komt. Mooie bijpassende spulletjes mogen mee naar school en op de thematafel.

Juffenfeest

Wat was het een leuke feestelijke ochtend en wat zijn deze 3 juffen verwend!!! Hartelijk bedankt voor alle mooie tekeningen, bloemen, chocolade, badschuim en andere cadeautjes;  veel te gek! Onze plannen vielen in het water maar we hebben een gezellige ochtend gehad met elkaar. De versierde fietsen konden helaas niet echt de weg op...maar een extra ererondje op het plein zag er ook top uit. We boffen met zulke kanjers!

Juf Sjanie werkt vrijdag voor het laatst ivm. haar vakantie. De laatste 2 donderdagen van dit schooljaar zal juf Ingrid voor de groep staan. 

Fijn weekend en alvast een zonnige zomervakantie toegewenst, de kleuterjuffen

Groep 7 en 8

Rapporten

Gisteren hebben de kinderen hun rapport meegekregen. Voor groep 8 het allerlaatste basisschoolrapport en voor groep 7 hun laatste rapport in groep 7. Volgend schooljaar zijn zij de grootsten van de school. De Citoresultaten van afgelopen periode hebben wij niet meegegeven. Dit keer was de toets puur een analysemiddel voor onszelf. De scores van februari zitten er wel bij.

In onze woordjes bij de verschillende onderdelen hebben wij ieder kind de nodige tips en tops willen meegeven waar zij volgend schooljaar, ook in het VO, wat mee kunnen.

Ze mogen trots zijn op wat ze hebben bereikt, zeker in dit zeer aparte schooljaar.

Laatste weken

Voor beide groepen zijn de laatste schoolweken anders dan anders. Normaal gesproken is het een drukte van belang rondom een musical, kijkt groep 7 met grote ogen toe wat er allemaal gebeurt en is het technieklokaal hermetisch afgesloten. Nu niets van dit alles. Groep 7 werkt rustig door, groep 8 werkt na schooltijd aan HET project en niemand heeft ook maar een idee van wat wij aan het doen zijn. Groep 8 komt dan ook nog eens vaak later op school door de lange middagen na schooltijd en zo heeft groep 7 het eigenlijk best lekker rustig en gezellig met elkaar en met ons. Geen chaos, geen enorme bendes aan troep (daar zijn wij totáál niet rouwig om), geen gesjouw met podiumdelen, grote lampen, decorstukken etc. Het is en wordt allemaal totaal anders, maar zo ongelooflijk leuk!! Wij hebben al een klein voorproefje mogen zien, maar verder blijft het nu voor ons ook een verrassing en wij zijn net als jullie allemaal razend nieuwsgierig naar het eindresultaat, ook al zijn wij wel bij alle voorbereidingen aanwezig. De kinderen hebben de tijd van hun leven en zullen dit niet snel nog een keer op deze manier meemaken.

Het einde van het jaar en het naderende vertrek van groep 8, maakt ook wat weemoedig en soms zit er een brok in de keel. Met de hele klas hebben wij ook een gesprek gehad over dit alles en het afgelopen jaar in het algemeen en dan zijn wij zo blij om te zien dat ze het goed hebben gehad met elkaar, ze heel veel geleerd hebben over van alles en dat kinderen oprecht geëmotioneerd waren over het feit dat zij elkaar gaan missen en ook wel wat gemist hebben aan tijd met elkaar dit jaar. Dit zijn van die kleine dierbare momenten die ons vak zo mooi maken!

De komende tijd hebben we het ook heel gezellig met alleen groep 7, als groep 8 thuis blijft of later komt, en dat is ook goed voor het volgende, voor hen bijzondere, schooljaar.

Juffen zijn ook ergens dit jaar jarig en dat gaan we vieren!

Buiten is het een beetje herfstig en toch gaan wij vertellen dat wij volgende week donderdag 9 juli onze verjaardagen op het strandje gaan vieren. Alles wat nu valt, kan dan niet meer vallen, na regen komt zonneschijn, kortom wij houden de moed erin! Uiteraard bedenken we wat anders als het echt niet kan.

Wat is de bedoeling? We gaan in de loop van de ochtend naar strandje en zijn om 15.00 uur weer op school. Ieder kind maakt (wel zo leuk als ze iets maken, maar is geen verplichting) een leuk en lekker hapje voor ongeveer acht man. Denk aan een brownie, wraps, vruchten(spies), hartig iets en zo meer. Naast dat ze zelf iets te drinken meenemen, zorgen wij voor de pakjes sap, water etc. Verder wat leuk speelgoed voor op strandje en/of in water, een goed humeur en meer hebben we niet nodig  voor een heerlijke dag!

Fijn weekend!

Jakobien en Carien

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl