Nieuwsflits 16 juli 2020

16 juli 2020

Belangrijke data:

  • 17 juli 8.30 uur : Vossenjacht Vesting Woudrichem
  • 17 juli 12.00 uur: start zomervakantie
  • 31 augustus: start nieuwe schooljaar
  • 1 september: luizencontrole
  • 14 en 17 september: informatieavonden

Het schooljaar zit erop!

Wat een jaar hebben wij achter de rug! Een vrolijk en goed eerste half jaar, in maart onderwijs op afstand, daarna halve klassen op school, toen alles weer op school maar met allerlei beperkingen voor de volwassenen en nu op naar een voor velen wellicht ietwat andere vakantie dan gepland. Ondanks al het vele omschakelen, kijken wij terug op een goed, bijzonder, leerzaam en ook heel gezellig jaar. Wij zijn vooral heel blij dat we dit jaar met elkaar een beetje als vanouds hebben kunnen afsluiten.
Morgen nog de Vossenjacht, waar wij groep 8 nog een laatste keer in actie zien, en dan genieten van vrije tijd die wij allemaal op geheel eigen wijze prettig kunnen gaan invullen.

Wij willen iedereen niet alleen een heerlijke vakantie toewensen, maar zeer zeker ook bedanken voor alle inzet, betrokkenheid en flexibiliteit in het afgelopen schooljaar.
Voor de vakantie krijgt ieder gezin een aardigheidje als dank voor alle inzet!

Geniet van de vakantie en dan hopen wij iedereen vrolijk, uitgerust en vol zin in een leuk en goed schooljaar weer terug te zien!

Team Oudendijk

Afscheid nemen...en the making of!

Het einde van het schooljaar betekent ook afscheid nemen van kinderen. Dit jaar niet alleen de kinderen in groep 8, maar ook Max en Sam van der Stelt die gaan verhuizen naar Nieuwendijk. Wij wensen Max en Sam een hele goede tijd op hun nieuwe school!

Het afscheid van groep 8 is altijd weer een soort emotionele rollercoaster voor zowel ouders, als kinderen en de juffen. Velen hebben wij acht jaar lang, sommigen iets korter, mogen zien opgroeien tot de mooie mensen die zij nu zijn. Deels zijn ze weemoedig omdat zij hun, zoals een leerlinge zei 'tweede thuis', moeten gaan verlaten, maar aan de andere kant ook heel erg uitkijkend en nieuwsgierig naar de volgende stap in hun leven. Prachtig om te zien en hoe fijn is het om hen met een gerust hart te kunnen laten gaan!
Ook voor hun afscheid was het door Covid lastig om de juiste vorm te vinden. Wat zou wel of niet kunnen op 14 juli? Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een echte film. Zowel op school als thuis, mochten wij nog niets op school mogen doen, te vertonen.
Plan was leuk, nu de uitvoering nog... De juffen hebben de verhaallijn en de scènes bedacht en op papier gezet, waarna de kinderen hun eigen scènes zijn gaan uitwerken. Geweldig hoe zij dit gedaan hebben! Daarna hebben wij alles tot een zo logisch mogelijk geheel samengevoegd en toen was het script klaar! Onze man voor regie, montage, special effects, geluid en eigenlijk alles, Chris Poldervaart, vroeg ook naar shotlists....Geen idee! De kinderen moesten in hun scène per handeling/gesproken tekst aangeven waar de camera zou moet staan. Wij hebben ons best gedaan, meer kan ik er niet van maken. Chris heeft er dan wel weer wat van gemaakt.
Volgende stap was het daadwerkelijk filmen. Ook hierin zijn verschillende varianten denkbaar: van vakantiefilmpje, alles vanuit één standpunt, 'we doen maar wat, zolang we het maar op beeld hebben', tot een professionele aanpak en je daadwerkelijk op een echte filmset wanen. Het werd dus de laatste variant!
Vele middagen na schooltijd en een heel weekend is er gewerkt aan de film. Wat een geweldig project was het! Soms lang wachten (het leven van een filmacteur is niet alleen maar glits en glam), vaak een scène opnieuw of vanuit een andere standpunt, closejes maken, ongelooflijk veel plezier, soms concentratie van nul, allemaal beseffend hoe bijzonder het is, saamhorigheid, maar vooral het eindeloze geduld, de tomeloze inzet en passie van Chris. Wat is het mooi en leuk geworden! Wij stonden echt even perplex van het resultaat! Aan alles is gedacht: een mooie filmposter, een trailer en alles wat een film tot een succes kan maken.
Afgelopen dinsdag is de film vertoond aan ouders, broertjes en zusjes en het was een enorm succes! Geweldige reacties, een lach en een traan en vooral heel veel blijdschap om zo'n mooi afscheid en zo'n dierbare herinnering aan hun tijd hier!
Gisteren hebben zij door 'het poortje' van leerlingen de school verlaten!
Chris, kinderen, ouders, Wouter: heel veel dank voor alles wat jullie hebben gedaan om er een ongelooflijk afscheid van te maken!
Frans ook veel dank voor het maken van de groep 8 foto en de ouderraad voor alles wat zij hebben gedaan om alle gasten te voorzien van feestelijke hapjes en drankjes!

Voor diegenen die de film nog niet hebben gezien, maar dat wel graag willen: https://youtu.be/CYxNSpB4HoA

Afscheidscadeau groep 8

Zoals altijd geeft groep 8 bij hun afscheid een cadeau aan de school. Iedere keer weer een mooie verrassing, zo ook dit jaar.
Twee mooie platen boven de vakjeskasten waarop alle kinderen in beeld en eigen woord vereeuwigd zijn. Een heel dierbaar en treffend cadeau. Lieve ouders en kinderen, heel veel dank voor deze blijvende herinnering aan een mooie groep 8!

Is er leven, is er leven na het kamp?

Niet alleen kinderen nemen afscheid, ook ouders die heel veel voor de school en kinderen hebben gedaan. Dat zijn er velen, maar dinsdagavond zijn vier vaders in het zonnetje gezet: Anco, Gerben Jan, Ernst-Jan en Victor. Jarenlang zijn zij meegegaan op schoolkamp en hebben alles gedaan om er iedere keer een succes van te maken. Dit jaar zouden zij voor het laatst meegaan, maar helaas kon het kamp dit jaar niet doorgaan. Toch wilden wij hen niet zomaar laten gaan, dus met het welbekende kampafscheidslied en de bedankkaartslingers van kinderen hebben wij hen bedankt en uitgezwaaid!

Groep 1 en 2

Sprookjes
Wat zijn ze toch leuk, al die traditionele sprookjes!
De afgelopen weken zijn er heel wat voorgelezen. Ook hebben we er veel liedjes over gezongen en is er weer het nodige geknutseld. De kinderen hebben nog nooit zo snel gewerkt als toen ze, het huis van Hans en Grietje hadden gekleurd, echte snoepjes op het huis mochten plakken. Ook het verhaal van de Kikkerprins was één van de favorieten. Een leuk en ook spannend thema!

Foto's juffendag
De foto’s die gemaakt zijn op de juffendag kunt u zien op Padlet!!! Nogmaals hartelijk dank voor alle leuke en lekkere cadeautjes waarmee wij zijn verwend!

Tot ziens
Dit schooljaar gaat Sam van der Stelt ons verlaten. Hij gaat verhuizen en gaat naar een andere school in Nieuwendijk. Wij wensen hem een fijne tijd toe op zijn nieuwe school!!!

Fijne zonnige zomervakantie namens de kleuterjuffen

Groep 3 en 4

Gymles
De laatste weken vond, bij droog weer, de gymles plaats in de buitenlucht. José (moeder van Saar) bedankt voor het openstellen van jullie tuin en voor de gastvrijheid!

Speeltijd
Groep 4 kon nog een paar keer genieten van speeltijd. Nog even tijd voor een toneelstukje, dansje, knutselwerkje of gamen. Na de vakantie gaan ze serieus aan het werk in groep 5.

Buiten
We genieten nog steeds van het nieuwe gebouw. Het geeft ons de gelegenheid om ook buiten te werken

We wensen iedereen een fijne vakantie!

Groetjes van juf Ria en voor de laatste keer van juf Petra.

Groep 7 en 8

Doorschuifochtend
Vorige week donderdag was de doorschuifochtend. De kinderen van groep 6 kwamen met gespannen gezichten een kijkje nemen in groep 7. De huidige groep 7, die zich natuurlijk al heel groot voelt, heeft hen van alles verteld over het reilen zeilen in de groep. Daarna hebben wij een spel gespeeld en toen was de ochtend alweer voorbij. Wij hebben die ochtend ook een nieuwe leerlinge mogen verwelkomen. Zij komt haar laatste basisschooljaar bij ons doorbrengen. Gezellig! Nelleke, tot volgend schooljaar en hopelijk ga je een gezellige tijd bij ons tegemoet.

Juffendag
Tot nu toe vierden wij ieder jaar onze verjaardagen met een dagje op het strand met lekkere hapjes en veel water- en zandpret. Dat zat er dit jaar niet in, het was te koud en te nat. Maar niet getreurd, in de klas kun je ook een gezellige middag hebben met elkaar!
Al hadden wij gezegd dat de hapjes en een gezellige middag al meer dan genoeg cadeau voor ons was, zijn wij nog enorm verwend met heel veel lieve en dierbare cadeautjes en kaarten. Wat lief allemaal!
Wij hebben gesmuld van alle lekkere baksels en er was genoeg om de volgende ochtend tijdens allerlei opruim- en schoonmaakklussen lekker verder te snoepen.
Dank jullie wel voor alles!

De laatste loodjes..
Ja, die zijn zwaar, dat weten we al lang! Voor groep 7/8 zijn die daarnaast ook heel bijzonder. Er is altijd een aparte en bijzondere sfeer in de groep. Groep 8 is volop bezig met het afscheid en trekt heel erg naar elkaar toe. Ook een soort van puberale stoerigheid komt naar voren, want ja, zij gaan toch al naar het VO. Veel gelach, veel heerlijke kakelmomentjes, de regels worden een beetje opgerekt en zo werken wij vrolijk en gezellig toe naar het moment waar zij zo aan toe zijn: de stap naar het VO!
Groep 7 kijkt met enige verbazing naar wat er allemaal gebeurt, worden ook al stoerder, want zij zijn al bijna groep 8 en zijn op de momenten dat groep 8 er niet is of met het afscheid bezig is, ons lekker aan het helpen met opruimen, klusjes voor het volgend schooljaar en zo nog meer. De boeken en schriften zijn opgeruimd, dus tijd voor andere leuke dingen!

Groep 8 verzorgt voor de laatste keer de bijlage bij de Nieuwsflits. Deze zal per e-mail naar iedereen worden verstuurd.

Rest ons om alle kinderen, ouders en iedereen die meegewerkt heeft om er, ondanks dat alles wat anders was, een geweldig schooljaar van te maken, enorm te bedanken! Waar zouden wij zonder jullie zijn!
Wij wensen iedereen een welverdiende, goede, vrolijke en zonnige zomervakantie toe!

Tot volgend schooljaar, dan gaan wij er weer iets moois van maken!
Jakobien en Carien


Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl