BsOudendijk organiseert webinar over bijziendheid bij kinderen

4 december 2020

Alle ouders van Altena welkom

Op 16 december 2020 geeft Amy Rijkers van Altena Optiek uit Woudrichem een online webinar op initiatief van Basisschool Oudendijk. De school kiest hiervoor omdat kinderen op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met bijziendheid. Optometrist Amy vertelt waarom dit zo is en wat ouders kunnen doen om de ogen van hun kinderen zo gezond mogelijk te houden. 

Steeds meer bijziende kinderen­

Kinderen zijn opvallend veel vaker bijziend dan een paar generaties geleden. In Nederland is inmiddels een kwart van de kinderen van 13 jaar bijziend. Dat lijkt een onschuldig en makkelijk op te lossen probleem, maar sterke bijziendheid verhoogt het risico op ernstige oogproblemen en -aandoeningen op latere leeftijd.


Levensstijl

Tijdens het webinar zal Amy Rijkers ingaan op het groeiend aantal bijziende kinderen, de risico’s, maar ook op de oorzaken van deze min-sterkte-epidemie. Erfelijkheid en etniciteit spelen een grote rol in het ontstaan van bijziendheid, maar de levensstijl van de kinderen van nu heeft ook invloed op het zicht van kinderen.

Bestrijden

Hoe hoger de min-sterkte, hoe groter het risico op oogaandoeningen op latere leeftijd. Bijziendheid is niet te genezen, maar er zijn wél methoden om het verder achteruitgaan van de ogen te remmen. Al die methoden, van buiten spelen tot speciale contactlenzen, komen tijdens deze avond aan bod.

Inschrijven webinar

Het webinar vindt plaats op woensdag 16 december om 20.00 uur. Meekijken is gratis. De avond is bedoeld voor alle geïnteresseerde ouders en verzorgers uit de regio Altena. Inschrijven kan via mr@bsoudendijk.nl.

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl