BsOudendijk rent Kerstmutsenloop voor 3FM Serious Request

15 december 2020

De kinderen van Basischool Oudendijk rennen op de laatste schooldag van 2020 een Kerstmutsenloop voor het goede doel. Vorige maand kreeg groep 7/8 een gastles van een vrijwilliger van het Rode Kruis, het goede doel van 3FM Serious Request. Hierna besloten de kinderen een eigen actie op te zetten. Ze organiseerden een sponsorloop voor heel de school en riepen ouders op te doneren. Dit jaar gaat het geld voor het Rode Kruis naar corona-hulp. Het geld besteden ze aan mondkapjes, desinfectiemiddelen, medisch materiaal en schorten voor de vrijwilligers. Niet in alle landen zijn deze middelen goed te krijgen.

Nog voor de sponsorloop begon, had BsOudendijk het doel van € 500,- al ruim gehaald met dank aan alle familie die al vooraf gedoneerd had. Hier komt het geld voor de gerende rondjes nog bij. Doneren kan ook nog steeds: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/kerstmutsenloop 

Onverwacht laatste schooldag
Ieder jaar organiseert BsOudendijk een kerstborrel voor het goede doel, dit jaar kon dit helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. Door de nieuwe maatregelen komt ook de geplande kerstviering met de kinderen van donderdag te vervallen. Om het jaar toch nog gezellig samen af te sluiten drinken ze na de Kerstmutsenloop samen warme chocolademelk en klinkt er kerstmuziek op het plein. De vakantie begint een paar dagen eerder, terwijl de leraren het digitaal onderwijs voorbereiden. Na de kerstvakantie stapt BsOudendijk net als alle scholen in Nederland over op online onderwijs. 

Groep 3/4 komt als eerste in actie.
Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl