Nieuwsflits nr 5, 17 december 2020

17 december 2020

Belangrijke data:
4 januari 2021: start onderwijs op afstand
18 januari: we gaan weer over op fysiek lesgeven (onder voorbehoud)
3 en 4 februari: inschrijfdagen VO voor groep 8 leerlingen

En daar gaan we weer..!

Er zat al iets aan te komen, maar ergens toch nog onverwacht gingen de basisscholen vanaf woensdag dicht. Na de vakantie nog twee weken en dan kunnen we hopelijk weer open. We kunnen hoog en laag springen, dit is wat het is, er moet landelijks iets gedaan worden gezien de beroerde cijfers en ook hier gaan we weer een goede draai aan geven!
Wij zijn intussen al druk aan het voorbereiden en hebben ook onze lessen geleerd uit de vorige periode en dat is wel heel fijn. Deze week en aan het einde van de vakantie zullen er van de verschillende leerkrachten berichten komen over hoe alles zal gaan verlopen. Uiteraard zijn wij voor en na de vakantie ook goed te bereiken via Parro en de mail voor allerlei vragen.
Ook verzorgen wij de noodopvang voor kinderen waarvan een ouder een cruciaal beroep heeft en het thuis echt niet op te vangen is. Mochten ouders hier gebruik van moeten maken, laat dit dan even weten via Parro aan Carien of via de mail (info@bsoudendijk.nl).
Het is allemaal best lastig, dat begrijpen wij heel goed, maar samen komen we hier ook goed doorheen!

Wij hebben helaas alle kerstversieringen sneller dan verwacht moeten opruimen, maar wij hebben gelukkig nog wel even kunnen genieten van een kerstsfeer in school. Opa van Tess en Bram, heel veel dank voor het schenken van de kerstbomen! Wat attent!
Ook dank aan de vader en opa van Puck en Finn voor het halen van een podiumdeel uit de stalling!

Ook het kerstdiner kon helaas niet doorgaan. Dit stond gepland voor vanavond. Zo jammer, want er zou echt een beetje uitgepakt worden om te vieren dat wij weer iets leuks met elkaar konden doen. Gelukkig worden er al alternatieve plannen bedacht en kan iedereen vanavond en zaterdag nog genieten van het kerstmenu dat Reem zou hebben klaargemaakt. Jullie hebben toch ook besteld?! Zie hiervoor het Parrobericht dat jullie hebben gekregen.

Klein maar fijn!

Alle feestdagen zullen in kleine kring gevierd moeten worden, maar hopelijk heel dierbaar en fijn.
Wij wensen jullie allemaal goede dagen, een heel goed 2021 en blijf vooral gezond!
In het nieuwe jaar zijn er weer allemaal kansen en mogelijkheden om met elkaar weer mooie dingen te doen en er een goed jaar van te maken!

Team Oudendijk!

Privacyvoorkeuren aangeven in Parro

Wij hebben rekening te houden met al jullie voorkeuren met betrekking tot het plaatsen en/of verspreiden van beeldmateriaal van jullie kinderen. Zo door het jaar heen komen er wat kinderen nieuw op school, maar ook zijn er nog ouders die hun voorkeuren niet hebben opgegeven.
Een mooi karweitje voor in de kerstvakantie! Voor ons is het echt belangrijk om dit te weten.
Een en ander kan makkelijk via Parro. De handleiding staat hier.

Webinar Amy Rijkers over bijziendheid bij kinderen

Gisterenavond hield Amy Rijkers een presentatie over bijziendheid bij kinderen. Al diegenen die geluisterd en gekeken hebben, hebben in korte tijd enorm veel informatie gekregen over iets waarvan wij de ernst totaal niet beseffen. 'De jonge bijzienden van nu, zijn de slechtzienden van morgen". Vijftig procent van de twintigers is bijziend en men verwacht dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend zal zijn. Bijziendheid die op jonge leeftijd begint en steeds wat erger wordt, kan echt voor grote problemen zorgen. Maar! Het kan geremd/voorkomen worden. Heel belangrijk is dat kinderen minstens twee uur buiten spelen en niet teveel op allerlei schermen kijken. Als ze dat al doen, dan de 20-20-20 regel toepassen (20 minuten, 20 seconden, 20 voet in de ruimte kijken (6 meter).
Op https://ikkijkverder.procornea.nl/ kun je kijken hoe de kinderogen ervoor staan.
Amy en MR dank voor het verzorgen van een leuke, boeiende en zeer leerzame presentatie! Voor diegenen die het niet hebben kunnen bijwonen: op Facebook is alles terug te zien.

Kerstmutsenloop Serious Request: The lifeline 2020

Gestart met een gastles in groep 7/8 en uiteindelijk een superactie geworden! Wat zijn wij trots op alle keihard rondrennende kerstvrouwtjes en -mannetjes, maar ook op iedereen die aan deze actie heeft gedoneerd! Het is zo leuk om te zien hoe iedere keer weer het bedrag hoger is geworden en dat je daarmee zoveel kunt betekenen voor vrijwilligers van het Rode Kruis in gebieden waar het allemaal veel moeilijker is dan bij ons!
De actie loopt nog tot 24 december, dus de link verspreiden en doneren kan nog steeds! https://kominactie.npo3fm.nl/actie/kerstmutsenloop
Bij het schrijven van deze Nieuwsflits was er al €1621,= gedoneerd en dan zijn alle bijeen gerende bedragen nog niet eens binnen! Super!! Waar een kleine school groot in kan zijn!

Groep 1 en 2

Sinterklaas
Wat een leuke tijd was dat weer in de klassen!!
De kinderen waren heel erg enthousiast. Ze hebben heerlijk kunnen spelen in de Sinterklaasboot, volop geknutseld en natuurlijk gezongen en gedanst. Het bezoekje van de Sint -en dan samen met de  Pieten dansen- was wel het hoogtepunt. Na dit bezoek hebben we genoten van een high tea met heel veel lekkers.  Reem, de moeder van Mariam, heeft  voor een overheerlijke taart gezorgd, die er ook nog eens prachtig uitzag!!!  Reem, hartelijk bedankt!!! Daarna was er nog een Sinterklaas Bingo met prijsjes. We kunnen terugkijken op een leuk feestje!!

Kerst
En van het ene feest rollen wij in het volgende feest….
Rust, veel zingen en genieten van het gezellige sfeertje in de klas.
Carina en Jeanine hebben  ervoor gezorgd dat de kinderen heerlijk kunnen spelen in een  kersthuisje.  Zij hebben dit huisje , in de aanloop naar Kerst, speciaal voor ons gemaakt.  Carina en Jeanine, hartelijk dank, wij genieten hier niet alleen dit jaar van, maar ook de komende jaren! Heel hartelijk bedankt!!!
Meer foto’s  van Sint en Kerst zijn, voor de ouders van de kleuters, te zien op Padlet. 

Sponsorloop
Ook de kleuters hebben natuurlijk meegedaan met de sponsorloop voor Serious Request! Aangemoedigd door de kinderen van de andere groepen, hebben ze echt laten zien dat ze ervoor gingen! Kleuters jullie waren geweldig!!!

Nieuwe leerlingen
Gezellig, groep 1-2a heeft er weer 2 nieuwe leerlingen bij! Het zijn Lars Mastenbroek ( broertje van Sven 1-2b) , Mees Kolen en Faye van der Kevie. Wij wensen hen alle 3 een fijne tijd toe op Basisschool Oudendijk!
Na de vakantie krijgt u bericht wanneer het tasje met thuiswerk opgehaald kan worden. Rinie hartelijk dank voor de tasjes!!!

Fijne kerstvakantie, de kleuterjuffen.

Groep 7 en 8

Kerststukjes maken!
Stichting Evenementen heeft een actie bedacht om basisschool leerlingen kerststukjes te laten maken voor de bewoners en personeel in de Lemmenskamp. Natuurlijk deden wij daaraan mee! Chantal Smits brachten bergen vol groene takken en allerlei leuke materialen om de stukjes mee te versieren en al zingend van en dansend op kersthits hebben wij een enorm gezellige middag gehad en zijn er 50 stukjes gemaakt. Samen met Thijmen en Isabeau hebben wij deze naar de Lemmenskamp gebracht. Hopelijk hebben wij een beetje kerstsfeer kunnen brengen. Chantal dank voor het goede idee, goede voorbereidingen en alle hulp! https://www.ad.nl/rivierenland/kerststukjes-voor-ouderen-in-woudrichem-zo-wordt-het-toch-nog-een-beetje-gezelliger~aa1d4be8/

Kerstengelen of -bomen gevouwen van boeken
De kerststukjes hadden we al gemaakt, dus dan maar iets anders maken voor op de kersttafels!
Heerlijk rustgevend vouwen en vervolgens subtiel bestrooien met glitter (dat was de opdracht). Dat laatste was een opgaaf en er werd met glitter gestrooid alsof er een dikke pannenkoek overvloedig met poedersuiker moest worden bestrooid!
De resultaten zijn wel erg leuk geworden en hopelijk hebben jullie er thuis plezier van.

Nieuwe leerlinge
Wij hebben in groep 7 Fara Stuij mogen verwelkomen. Wat gezellig! Na een periode vol allerlei nieuwe indrukken en veel informatie, zien wij dat zo langzaam aan haar draai begint te vinden en al vriendschappen aan het sluiten is. Heel leuk om te zien.
Nu moet ze gaan wennen aan ons onderwijs op afstand, maar ook dat zal goed komen.
Fara, wij wensen je een goede en leuke tijd bij ons! We gaan er iets moois van maken!
Onderwijs op afstand

Vandaag nog een toets Engels gedaan en er moet wat werk af zijn voordat de vakantie begint en dan gaan we op 4 januari over op onderwijs op afstand. Wij zijn al druk aan het voorbereiden, zodat we goed van start kunnen gaan. Wij willen zoveel mogelijk contact met de kinderen en onze werkwijze niet teveel veranderen. Weektaak, huiswerk, extra opdrachten, toetsen, spreekbeurten, alles gaat door. Wij willen jullie zoveel mogelijk ontlasten, dus alle lesgevende taken liggen bij ons, wij kunnen 's middags de verlengde instructies geven etc. Wij kunnen alleen niet goed zien wat er daadwerkelijk gebeurt en dat ligt dan toch bij het thuisfront.
Wij hopen morgen de weektaken en de brief voor de ouders te kunnen mailen en alles klaar te hebben staan in Classroom. De lijntjes houden we kort via Parro of mail en dan gaat het allemaal goed komen!

Rest ons jullie allemaal goede en fijne kerstdagen toe te wensen en dat 2021 maar een goed, mooi, vrolijk en gezond jaar mag zijn!

Jakobien en Carien


Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl