Nieuwsflits 17 juni 20210

17 juni 2021

Nieuwsflits nr 10, 17 juni 2021

Belangrijke data:
29 juni: kleuterfeest;
8 juli doorschuifochtend, groep 8 's ochtends vrij;
13 juli afscheidsmusical groep 8;
14 juli 12.00 uur: groep 8 door het poortje;
16 juli: vossenjacht in de Vesting, middag start zomervakantie!

Alweer de een na laatste Nieuwsflits van dit schooljaar!
Nog 4 weken en dan gaan de deuren dicht en gaan we genieten van een heerlijke en welverdiende zomervakantie. Zoals het er nu uitziet zal er dan heel veel meer mogelijk zijn en de intense hoop op een gezellig en zo normaal mogelijk nieuw schooljaar, lijkt ook niet geheel onrealistisch.
Wij zijn nu al druk bezig met van alles voor het volgende schooljaar: nieuwe plannen en ideeën, de invulling van het NPO-plan (wordt binnenkort aan team voorgelegd en dan aan MR en bestuur), allerlei boekjes behorend bij de methodes kopiëren, de jaarbestelling uitpakken etc. ect. Een mooie mix van werken met het hoofd en werken met de handen, waar natuurlijk het hart altijd mee doet!

Alternatieve Lammetjesdag

Dit jaar anders dan anders, zoals zoveel anders dan anders is, maar in dit geval zeker heel erg leuk!
Een filmpje, liedjes, peutertasjes en nog veel meer! Lees hierover op de website en in dit persbericht.
Wij hebben dit alles natuurlijk niet zonder hulp kunnen doen. Marianne, Lieke, Ellie, Sybille en Marieke heel veel dank voor jullie geweldige hulp om er zoiets leuks van te maken!

Formatie volgend jaar

Soms is het een eenvoudige invuloefening, soms ook een breinkraker. Dat laatste was dit jaar aan de orde. Maar natuurlijk is deze puzzel ook weer gelegd.
Groep 1/2 Ingrid/Sjanie: ongewijzigd
Groep 1/2 Willemien, Petra: wie vanaf wanneer voor de groep staat is even afhankelijk van de duur van verloven. Wordt in de loop van deze weken duidelijk.
Groep 3/4: Ria: maandag t/m donderdag, Roos: vrijdagochtend.
Groep 5/6: Annelies: maandag en dinsdag, woensdag t/m vrijdag: Jetske
Groep 7/8: Roos: maandag, Jakobien: dinsdag en woensdag, Carien: donderdag en vrijdag.
IB: donderdag en nog enkele uren op nog te bepalen ochtend of middag. Hier zijn extra uren voor vrijgemaakt, iets wat nodig was om voldoende tijd voor alle taken te hebben.
RT: op donderdag door Annelies
Maatklas: Jakobien. Groep 6/7/8: maandagochtend, middag: plusintsructies voor de verschillende groepen, donderdagochtend tot 11.00 uur : groep 3/4/5 maatklas.
Directie: Maandag t/m woensdag: Carien

Tijdens de doorschuifochtend zullen alle kinderen in hun nieuwe groep met de nieuwe juffen komen. Altijd een gezellige en spannende ochtend!
Groep 8 is die ochtend even vrij. Zij kunnen dan even hun rust pakken in de hectische musicaltijd en dan weer opgeladen starten aan alle voorbereidingen voor hun echte afscheid!

Zon schijnt door weer blinkende ramen!

Dank aan elke ouder die op een zaterdagochtend de moeite en tijd heeft genomen om alle ramen te zemen! Heerlijk altijd als dat weer gedaan is! Wij zijn er altijd enorm blij mee, dus al zien jullie de blije gezichten niet, ze zijn er wel!
Dit jaar deed Wouter ook een beetje mee, toen hij allerlei dingen op daken en in dakgoten deed als bestuurslid huisvesting kreeg hij meteen een zeem en wisser in zijn handen gedrukt. Zoals jullie zien een portefeuille met diverse taken in zich ;).
Je ziet, je hoeft je hier werkelijk nooit te vervelen!

De tuin

Vorige week maandag hebben medewerkers/vrijwillgers van Brabants landschap de tuin eens goed onder handen genomen, zodat de basis weer goed is. Afgelopen maandag zijn er nog wat planten geplant en dat vraagt met deze temperaturen om consequent water geven.
Rest nog een draadje spannen in het haagje naast het voetbalveld, want die struikjes gaan kapot en kinderen krijgen het niet voor elkaar om langs het haagje te lopen. Heel bijzonder.
Wij zijn heel blij met deze hulp, want het groeide ons letterlijk een beetje boven ons hoofd.
Nu is het leuke dat wij een heuse tuinclub hebben. Erik Gouw (vader van Ruben en Tygo uit groep 1/2) heeft op mijn oproep gereageerd en een aantal mensen om zich heen verzameld die hier wat tijd en energie in willen stoppen. Dinsdagavond 22 juni gaan zij van start. Mochten meer ouders dit wel leuk vinden, meld je dan aan bij Erik!
Wij zijn hier enorm blij mee, want wij hebben hier hulp bij nodig.
Ramenzeemploeg, tuinclub, zulke goede voorbeelden van hoe wij samen voor de school zorgen en hier ook samen goed in optrekken. Mooi en bijzonder!

MQ-scan

Gisteren heeft de sportcoach in de gymzaal de MQ scan afgenomen bij de kinderen in groep 3 t/m 8. Bij de groepen 1 en 2 wordt deze op school afgenomen. De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentie quotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt / ontwikkeling. De MQ Scan bestaat uit een compacte beweegbaan, volgens specifieke instructies opgebouwd met standaard materialen uit een gymzaal/speellokaal. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of ondergemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn leeftijd. Op basis van de resultaten kunnen de sportcoaches de kinderen en/of ouders van advies voorzien en ook de komende jaren deze kinderen blijven volgen.

MR

Wist u dat….van de MR?
* ...we tijdens de afgelopen ALV Pieter van Dijk (vader van Diede uit groep 1/2) als nieuw MR lid hebben mogen verwelkomen.
*...we op 15 juni een webinar hebben georganiseerd over “Hackshield”.
Wat is HackShield?
HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.
Door de levels te spelen leer je over veel belangrijke cyber security onderwerpen, en via de Quests kan je ook je vader, moeder, opa of oma uitdagen! Sinds kort kan je zelfs je eigen levels maken in de Level Maker. De levels die je hebt gemaakt kan je delen met je vrienden - dus maak het ze vooral niet te makkelijk…
HackShield werkt samen met veel gemeenten in Nederland. Gemeenten en politie zijn namelijk op zoek naar Cyber Agents die ervoor kunnen zorgen dat zijzelf en hun omgeving het internet veilig kunnen gebruiken. 
*...dat zowel ouders als leerkrachten erg enthousiast zijn over deze game? En dat we dit zeker willen oppakken in de bovenbouwgroepen.
*...we natuurlijk ook gevraagd hebben hoe we hier mee om kunnen gaan nu we juist ook bijziendheid willen voorkomen? (dit naar aanleiding van de vorige webinar door Amy Rijkers) Gelukkig wordt hier door de gamemakers rekening mee gehouden. 
*...we Arnout op deze manier nogmaals willen bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren. 

Groep 1 en 2

”Als ik later groot ben”, dat is het thema waar wij over werken. Wat is een beroep? Welke beroepen ken je en wat doen de mensen die dit beroep uitoefenen? Wat lijkt jou een leuk beroep en waarom? Allemaal zaken die ter sprake komen in de groepen. Een breed thema met heel veel mogelijkheden. In de klas kunnen de kinderen diverse beroepen uitproberen. In onze bouwhoek kunnen ze huizen metselen, dieren beter maken als dierenarts, brandweer spelen in de brandweerauto en als heuse kapper aan de slag in de kapsalon. Ons kleuterfeest van a.s. dinsdag staat geheel in het teken van de brandweer. Een groep ouders is al druk in de weer om er weer een leuk feest van te maken….

Kuikens in de klas
Deze week hebben wij de pasgeboren kuikentjes van de fam. Mewis mogen bewonderen. Altijd leuk, de kinderen vonden het prachtig!!

Hoera een broertje!!!
Vorige week is Stan geboren, het broertje van Diede. Hartelijk gefeliciteerd Fam. van Dijk en veel  plezier en gezelligheid met z’n vieren toegewenst.

Fijn weekend,

Ingrid, Petra, Sjanie

Groep 3 en 4

Ondanks de warmte zijn we vorige week begonnen met het afnemen van de cito toetsen. Dit doen we in de ochtend. Omdat in onze groep de toetsen voorgelezen worden, zou het fijn zijn dat de dokter en tandarts afspraken in de middag zijn. Ook volgende week nemen we nog toetsen af. Het maken van de toetsen is zeer vermoeiend voor de kinderen, daarom is het heerlijk om te ontspannen op de kussen buiten, lekker in de schaduw.

Schoolzwemmen
21 juni krijgen enkele kinderen een briefje om 28 juni proef te zwemmen. Als dit goed gaat, dan mogen ze 5 juli diplomazwemmen. Houden jullie er rekening mee dat er dit jaar veel zwemlessen uitgevallen zijn en dat er teleurgestelde kinderen (en ouders) zullen zijn? De kinderen die ook nog reguliere zwemlessen volgen, zwemmen daar af. Bij het schrijven van dit stukje is het nog niet duidelijk of ouders bij het diplomazwemmen aanwezig mogen zijn. De komende weken krijgen jullie nog bericht over hoe de zwemlessen financieel afgehandeld gaan worden.

Iedereen een fijn weekend,
Annelies en Ria

Groep 5 en 6

Picknicken, maar dan anders..
Wat hebben we een heerlijk weer de afgelopen tijd! Daar hebben wij eens lekker van genoten door onze boterham deze keer niet aan onze tafel op te eten, maar lekker buiten. Eerst hebben we gezellig zitten kletsen met elkaar en daarna heeft de juf ons nog voorgelezen. 

Juf Willemien en Nowi in de klas

Eindelijk was het zover… wij mochten kleine Nowi bewonderen! We konden al onze vragen stellen aan juf Willemien en zo weten we ook hoe ze aan de naam Nowi komt. Als groep 5/6 hebben wij een boek cadeau gegeven. Voor ons was er ook een kleinigheidje, waarvan we lekker hebben gesnoept.

Cito toetsen
Het zijn de laatste loodjes deze Citotoetsen. We zijn deze week weer begonnen. Maandag nog even niet, toen waren er nog veel voetbalfans opgebleven om Nederland naar de overwinning te juichen. Voor volgende week staan er ook weer toetsen op het programma dus we hopen op uitgeruste kinderen in de klas. Volgende week donderdag hebben we dan een pauzedagje vanwege onze juffendag.

Gym
We zijn niet alleen in de klas bezig met toetsen, maar ook tijdens de gymles werd er een test gedaan onder de kinderen. Dit was een motorische test. Deze test wordt gedaan in de gemeente Altena onder de kinderen om te kijken hoe het gesteld is met de motoriek. De kinderen waren erg gemotiveerd! 

Formatie volgend schooljaar
Zoals u in deze nieuwsflits kunt lezen zal er een verandering plaatsvinden in groep 5/6 volgend jaar. Juf Roos gaat uit deze groep en zal groep 6 volgend jaar op maandag in groep 7/8 terugzien. In groep 5/ 6 komt juf Annelies dan naast juf Jetske.

Deze keer hebben wij voor de bijlage gezorgd. Vergeet u niet onze kunstwerken te bewonderen? Fijn weekend,
Jetkse en Roos

Groep 7 en 8

Citotoetsen
Het lijkt nog met naar net geleden dat we de middentoetsen hebben afgenomen en nu maken de kinderen de eindtoetsen alweer. Ergens klopt het ook wel, want door de schoolsluiting hebben we de middentoetsen wat later afgenomen dan normaal. Groep 7 vindt het wel bijzonder zo zonder groep 8, het voelt allemaal anders.
Na de Citotoetsen gaan we ook het Drempelonderzoek afnemen. Een toets die normaal alleen in groep 8 kan worden afgenomen, maar waarvoor nu ook een versie voor groep 7 is ontwikkeld. Wij doen mee aan het adviesnormeringsonderzoek. Het geeft ons al wel een beeld van wat een mogelijk uitstroomniveau van de kinderen is. Wij hebben het daar met de kinderen ook al over gehad en bij sommigen van hen is het al vrij duidelijk, bij anderen vinden wij het lastig omdat dat wat wij denken dat mogelijk zou moeten zijn, nog niet zichtbaar is in dat wat zij doen. Er is nog werk aan de winkel!
Groep 8 is klaar met toetsen, zij zien hun resultaten bij het laatste rapport al zijn die bij sommigen al besproken bij het lenterapport.

Wat doet groep 8 zoal nu groep 8 in feite uit de klas is?
Dit is nou net wat groep 7/8 bijzonder maakt. Op een gegeven moment gaat groep 8 in de musicalmodus, kan groep 7 kijken naar wat hen volgend jaar te wachten staat, voelen zij zich eigenlijk al een beetje de oudsten al zijn ze dat formeel nog niet en eigenlijk vallen ze een beetje in een soort niemandsland. Voor ons het moment om hen gezellige aandacht te geven. Samen gaan we wat dingen klaar maken voor het nieuwe schooljaar, bereiden we de doorschuifochtend voor, knutselen we wat, ruimen we de klas op met de muziek aan, hebben we meer één op één kletspraatjes, mogen ze net iets meer dan anders en zo maken we er iets gezelligs en vrolijks van.

Dagje uit met de kinderen
Als de zon blijft schijnen en de temperaturen goed blijven, gaan wij maandag 28 juni een dagje naar het strand met de klas. Juffendag, los van het feit dat het geen leuk woord is, dekt de lading niet. Het is een Klassendag, want met elkaar gaan we er iets leuks van maken.
In een al eerder verstuurd Parrobericht hebben wij alle 'spelregels' uitgelegd. Mocht het pijpenstelen regenen en dikke truien de dresscode zijn, dan verzinnen we iets anders. Wij hebben er heel veel zin!

Musical

De perikelen rondom de podiumdelen zijn opgelost, gelukkig! Dank Brian, Claire, Rikkert en Arnout. Nu moeten we alleen nog een keer naar de stalling met een bus om de verlichting op te halen en nog wat spullen voor de Ouderraad. Ook hiervoor vinden wij vast een lieve ouder die wil helpen;)
Inmiddels zijn wij aardig op dreef, maar we zijn er nog niet! Carina is gelukkig geweest om weer even wat richting te geven en daar kunnen wij weer mee verder. Nu is het een kwestie van alles heel veel doen. Morgen spelen we zonder tekstboekjes, dus het zou heel fijn zijn als iedereen zijn/haar tekst kent.Bijzonder om te zien waar kinderen blokkeren, waar ze vastlopen met hun opdrachten, wie natuurtalenten blijken te zijn, wie al wel of niet hun tekst kennen (heel voorspelbaar overigens), wie lef hebben en wie zich doodschamen, wie het makkelijk volhouden en wie niet, wie heel creatief zijn en wie wat minder etc. Los van het feit dat er op 13 juli een spetterende musical moet staan, is het voor ons ook altijd een bijzonder schouwspel. Veel is verwacht en voorspelbaar, maar ook wij worden af en toe nog leuk verrast!
Ouders krijgen nog een officiële uitnodiging, maar ga vooralsnog uit van het gezin als genodigden (gemiddeld 5 genodigden per gezin) en er zal voor het thuisfront een livestream zijn.

Rapporten
De tijd van het schrijven van de rapporten breekt ook weer aan. Voor zover nog niet gedaan: geven jullie de rapporten mee naar school? Dan kunnen wij op tijd alles klaarmaken, scheelt een boel last minute werk in deze toch al drukke tijd!

Schoonmaakavond
Maandag 2 juli hebben wij onze schoonmaakavond. Kasten even leeghalen en schoonmaken, veel uitmesten en de klas algeheel even door de wasstraat halen. Tot nu toe heeft één ouder zich aangemeld, Amy gezellig dat je komt! Is er nog iemand die ons wil komen helpen, ook in het kader van vele handen maken licht werk? Jullie kunnen je opgeven via Parro waar een agenda-item is aangemaakt voor deze avond. Tot dan!

Nowi en Nowi
Vorige week kwam Willemien met Nowi op school, want iedereen was natuurlijk razend nieuwsgierig! Wat een schatje is het. Al die kinderen en iedereen die aan je friemelt, al die handen over het hoofdje of wangen, maar geen kik van ongenoegen.
Natuurlijk was het ook heel bijzonder voor naamgenootje Nowi, want daar zit ook een leuk verhaal achter.
Mooi moment om heel kleine Nowi met de wat grotere Nowi op de foto te zeten!

Geniet van een lekker weekend!
Jakobien en Carien
Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl