Nieuwsflits nr 9, 9 juni 2022

9 juni 2022

Belangrijke data:
27 juni: schoonmaakavond groep 1 t/m 8
30 juni: doorschuifochtend
5 juli: musical groep 8
7 juli: laatste Nieuwsflits
8 juli: Vossenjacht, 12.00 uur start zomervakantie

De tijd vliegt, dit is alweer de een na laatste Nieuwsflits van dit schooljaar! Er is nog genoeg te doen voor het schooljaar ten einde is, dus de vakantiestemming is nog heel ver weg.
De afgelopen periode hebben we ook niet bepaald stil gezeten en na twee jaar hebben we alle leuke en bijzondere dingen weer op kunnen pakken.

Avondvierdaagse

Van 17 tot 20 mei hebben alle kinderen hun beste beentje voorgezet door vier avonden aan de wandel te gaan. De afstanden liepen op van 2,5 km naar 10 km. Iedere afstand was een prestatie!
Dank aan Martine en Lieke voor het inschrijven van de kinderen en het regelen van alles met de organisatie.
Ouders dank voor de begeleiding, iets wat heel belangrijk is voor een ordelijk verloop van de wandeling naast de nodige gezelligheid.

Schoolkamp en kleuterfeest

Van maandag 23 mei tot woensdag 25 mei zijn de groepen 3 t/m 8 eindelijk weer op schoolkamp geweest en op 24 mei hebben de groepen 1/2 hun grootste kleuterfeest gevierd.
Wat hebben wij allemaal genoten van het goed en gezellig samen zijn met ouders, kinderen en team. Bij beide festijnen is de enorme hulp van ouders onontbeerlijk. Heel bijzonder dat jullie dit voor ons hebben willen doen.
Het is altijd fijn dat een lang hemelvaartweekend volgt, want een beetje bijkomen van alles is best lekker!
Op het kamp hebben wij helaas afscheid moeten nemen van vier kampploegleden die al vele jaren zich enorm ingezet hebben om er een feestje van te maken. Wij hebben jullie al goed uitgezwaaid, maar Dinant, Kees, Arie Jan en Amy heel veel dank voor alles wat jullie gedaan hebben!
Het kleuterfeest was zeker zo geweldig. Alles stond in het teken van de jungle, en dan wordt er ook aan alles gedacht: aankleding school, verkleden van de kinderen, spelletjes, liedjes en nog veel meer. Het is zeker niet zomaar een 'makkelijk' feestje! Ook hier weer veel dank voor iedereen die hier aan meegeholpen heeft!
Alle foto's volgen nog via Padlet of Wetransfer, nog even nagenieten van alles.

Inspectiebezoek

Wij hebben jullie al enkele keren geïnformeerd over het bezoek van de inspectie in april.
Vorige week hebben wij het eindevaluatie gehad en wij zijn heel blij om te kunnen zeggen dat het bestuur op alle drie de onderdelen een voldoende heeft behaald.
Dit waren de hoofdvragen van het onderzoek:
•Waarborgt het bestuur met zijn (be)sturing de kwaliteit op de school?
•Is er sprake van deugdelijk financieel beheer?
•Heeft het bestuur doelen en ambities gericht op de verdere ontwikkeling van BS Oudendijk en dragen die bij aan de kernfuncties van het onderwijs?
En dit was het eindoordeel.

Wij hebben met vertrouwen enkele herstelopdrachten gekregen, waarvan één de schoolgids betreft. Deze laatste is al opgelost. De overgebleven twee stonden al op de planning. 'Met vertrouwen' betekent dat de inspectie er vertrouwen in heeft dat wij dit netjes gaan doen en dat er dus geen vervolgonderzoek komt.
Al met al zijn wij heel blij en tevreden en is er een goede basis om weer goede volgende stappen te zetten, want ambities zijn er genoeg.
Nu gaat het bestuur het rapport secuur bekijken en na terugkoppeling aan de inspectie zal het rapport openbaar gemaakt worden. Hier gaan nog wel enkele weken overheen.

Vakantierooster

Het verlossende woord is er, de vakanties blijven ongewijzigd. Op de website is het vakantierooster voor schooljaar 2022-2023 te vinden. Fijn dat deze onzekerheid voorbij is!

Schoonmaakavond

ONTnieuws woensdag 29 januari 2020 - ONT

Op 27 juni houden wij weer onze jaarlijkse schoonmaakavond om het jaar fris af te sluiten en zo ook weer het nieuwe schooljaar in te gaan. Kasten uitmesten en uitsoppen, meubilair schoonmaken, speelgoed bij de kleuters en zo nog een boel meer. Dit van ongeveer 19.00 uur tot rond 21.00 uur, het kan per klas verschillen.
We doen dit altijd met een ploeg ouders en tussendoor drinken we gezellig thee/koffie met een koekje. Wie kan daar nou nee tegen zeggen?! Geef bij de leerkracht van jullie kind aan of je mee wil helpen. Alvast veel dank!

Ramen lappen

Na alle stormen en overwaaiend Sahara zand was het heel hard nodig dat de ramen weer eens gelapt werden. Wat is het fijn om weer door schone ramen naar buiten te kunnen kijken! Mirjam, Nelleke, Corina, Mentina en Marry; hartelijk bedankt!

Groep 1 en 2

Kleuterfeest
Dinsdag 24 mei hebben wij weer een fantastisch feest gevierd. Een groep enthousiaste ouders hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat het voor de kleuters een onvergetelijke dag is geworden. Er is veel werk voor verzet, zo hebben Brian en Claire een heuse safari-jeep gemaakt, Stella en Freek een safari-boot, Jouko een loopbrug en een waterval, Krystle een grotingang en de versiering en hebben Jose en Claire de catering verzorgd . Daarnaast hebben Daniël en Emmeline de nodige hand en spandiensten verleend. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische hulp!! En we zeggen het nog maar een keer:  zonder de hulp van ouders zou het nooit zo leuk  geworden zijn! 

Waar gaan we winkelen?
Dat is het thema van ons nieuwe project. Een leuk thema met veel mogelijkheden.
Zo worden er o.a. voeten opgemeten en schoenen verkocht en gekocht  in onze schoenenwinkel en ogen opgemeten en brillen gekocht  en verkocht bij onze opticien. Uiteraard zijn de rest van onze lessen aangepast aan dit thema. Op Padlet kun je de foto’s van het kleuterfeest en ons nieuwe project zien. Deze foto’s staan er zo’n 2 maanden op en je kunt ze downloaden.

Excursie
Op donderdag 23 juni gaan wij op excursie naar de opticien en de supermarkt. Hiervoor zoeken wij nog ouders die willen rijden. We vertrekken om 8.45 uur en denken rond 10.45 uur weer terug te zijn. Hebben jullie tijd en zin? Dan horen wij dit graag ….

Groepssamenstelling volgend schooljaar
De nieuwe groepssamenstelling hangen wij in de één na laatste week voor de schoolvakantie op in het kleutergebouw.

Juffendag
Op woensdagochtend 29 juni vieren wij onze verjaardagen met de kinderen. Zij mogen deze dag verkleed naar school komen. Voor  eten en drinken zorgen wij. 

Schoonmaakavond
Op maandagavond 27 juni moet er weer het nodige schoongemaakt worden in de kleuterklassen. Dit is altijd veel werk, maar met elkaar moet het vast weer lukken! Wij zouden het daarom erg fijn vinden als er veel ouders komen! Ook al kun je maar een uurtje, alle hulp is welkom!

Fijn weekend,

Ingrid, Willemien, Petra en Sjanie

Groep 3 en 4

Het einde van het schooljaar nadert. De komende weken nemen we de citotoetsen af en wordt het overgangsrapport geschreven. Je hoeft je geen zorgen te maken, want in onze groep zijn geen zittenblijvers. Wij en de kinderen hebben het hele jaar hard en goed gewerkt. Uit de afgenomen toetsen kunnen wij veel informatie halen en de leerstof goed afstellen op het kind.

Onderwijs op maat.
Zoals je weet betekent onderwijs op maat dat we passende leerstof aanbieden zodat de leerling zich op een prettige manier en gemotiveerd kan ontwikkelen. Daarvoor hebben we de maatklas, maar dit gebeurt ook in de klas.
In april zijn we gestart met een cursus schaken, die verzorgd wordt door een vader (Wim) en in de klas kunnen ze een cursus programmeren volgen. Zoals je op de foto kunt zien laten Ruben en Olivia trots hun diploma zien.

Buiten werken
Onderzoek toont al jaren aan dat buiten leren positieve effecten heeft. Door de combinatie van daglicht en frisse buitenlucht kunnen kinderen zich beter concentreren en presteren ze beter op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en overige vakken. De meeste kinderen doen het graag.

Iedereen een fijn weekend,

Roos en Ria

Groep 5 en 6

Spreekbeurten
Na de meivakantie zijn we gestart met de spreekbeurten. En we hebben er inmiddels al behoorlijk wat gehad. Wat is het geweldig om te zien hoeveel werk iedereen er van maakt. We zien mooie presentaties, er komen leuke spullen mee, af en toe een dier of zelfs een grote tractor. Aan het einde van de spreekbeurt is er gelegenheid voor het stellen van vragen en geven de kinderen elkaar tips en tops. We sluiten af met het geven van een cijfer. Na de spreekbeurt krijgen de kinderen hun beoordelingsformulier mee naar huis zodat ze kunnen inzien op welke punten ze het al goed doen en waar ze evt nog wat kunnen verbeteren. 
We gaan ook de komende weken nog gewoon door met de spreekbeurten, dus we genieten gewoon nog even door. 

Brandoefening
Op donderdag hebben we met de hele school een brandoefening gedaan. We waren al buiten aan het spelen dus dat leek niet zo moeilijk. Toch moet je dan wel op de vaste plek verzamelen en op tijd reageren als je je eigen naam hoort bij de namen controle. Gelukkig hielpen de kinderen elkaar. Helaas kregen we 's middags ineens een heel ander vervelend bericht over een blikseminslag in het huis van Resa. Daar kon geen brandslang tegenop en het huis brandde volledig af.  We wensen Resa, Sebas, haar ouders en oma veel sterkte de komende tijd. 

Schoolkamp
Na 2 jaar was het dan eindelijk weer zover…we konden op kamp!! Voor groep 5 de eerste keer. In de klas hebben we van tevoren uitgebreid naar site van kamphuis de Kievit gekeken zodat iedereen een beetje een idee had van de locatie en wat er te doen zou zijn. Van tevoren was er nog even wat spanning over het slapen, want eigenlijk wilde iedereen wel heel graag een eigen privé kamer, maar gelukkig was het slapen in een grote slaapzaal  reuze gezellig. Tussen de activiteiten door had iedereen voldoende vrije tijd om lekker zélf te spelen, buiten of binnen, het kon allebei. Zo af en toe werden we verrast door een flinke regenbui, maar dan is voetballen ook leuk. We werden door de kookploeg bij het ontbijt heerlijk verwend met een vers gekookt eitje en een croissantje en 's avonds konden we genieten van fijne maaltijden. Tijdens de bonte avond hebben we genoten van alle optredens, heel wat kinderen van groep 5 en 6 hadden een dansje ingestudeerd. Op woensdag was het alweer tijd om naar huis te vertrekken. We konden lekker bijkomen tijdens een lang weekend. 

Schoolfotograaf

Afgelopen 30 mei kwam de schoolfotograaf weer langs en zijn er weer een heleboel mooie plaatjes van jullie kinderen gemaakt. Bij onze groep liep het wat uit, maar ja wat wil je als meerdere poses gefotografeerd worden. We zijn heel benieuwd naar de resultaten. We wachten het af… 
Verjaardag vieren
Op donderdag 30 juni willen wij onze verjaardagen vieren! In de ochtend zal de doorschuifochtend zijn. Alle kinderen mogen overblijven in de klas. We willen als lunch een high tea doen met elkaar. Het is de bedoeling dat alle kinderen een thee kopje meenemen en wat lekkers maken.  Vanaf 13 juni hebben wij een lijst in de klas, waarop alle kinderen kunnen aangeven wat zij graag zouden willen maken. We kijken er naar uit! 

juf Jetske en juf Annelies

Groep 7 en 8

Deze laatste periode is altijd een bijzondere tijd in groep 7/8. Groep 8 gaat aan de slag met de musical, wat veel van de zelfstandigheid van groep 7 vraagt als de juffen even daarbij moeten zijn. Ook zien wij groep 7 al groeien naar de status 'grootsten' van de school en dat leidt tot heel leuke, bijzondere, gezellige en vrolijke momenten en gesprekken. Zo leuk om deze verandering in de groep te zien.
Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen tijd?

IEP, IEP....HOERA!
Na lang wachten, konden we dan eindelijk de eindrapporten downloaden. Spanning alom, want ook voor ons is het best spannend en belangrijk.
Wat waren wij blij dat de kinderen het zo goed gedaan hadden! Iedereen kwam op of boven het advies uit en bij twee kinderen hebben we het advies herzien. De kinderen waren ook trots en blij, nu was echt alles klaar! Tijd voor alle dingen rondom hun afscheid!
Wij hebben als school net boven het landelijk gemiddelde gescoord. Onze ambitie ligt hoger, maar het belangrijkste is dat de kinderen op hun niveau hebben gepresteerd en zij hun maximale best gedaan hebben.
Gefeliciteerd allemaal!

4-mei herdenking

Na veel oefenen en vele punten op de i zetten, was het dan eindelijk zover: wij mochten alles ten gehore brengen.
Wat was het mooi en ontroerend. Hier en daar is menig traantje weggepinkt. Soms ging er even iets mis, een kleinigheidje, maar dat hoorde bij ons en bracht ook wat lucht in alles. Wij waren echt apetrots op de kinderen en daarin waren wij niet de enigen. Veel lovende reacties van ouders en bekenden, maar ook van voor ons totaal onbekenden. Dat doet goed.
Wij hebben dit niet alleen gedaan dus wij gaan op 24 juni met een klassenborrel Frans Dansen (die prachtig gesproken heeft), Sybille van Gammeren (heeft de zanglessen op dinsdag en vrijdag gegeven), Ilias Ververis (heeft alle liedjes begeleid op de piano) en Peter Ververis (vader van, meedenken met programmakeuze en heeft van alles geregeld) in het zonnetje zetten en bedanken voor al hun hulp.
Hier een mooi fragment van Kate en Daan die Imagine zingen.

EHBO-diploma
Na veel vrijdagochtenden les krijgen van Stijn, iets wat ze bepaald geen straf vonden, was het op woensdag 18 mei examendag. Zowel de theoretische als de praktische kennis werd getoetst en ze hebben alles gehaald. Dus geen zorgen, de kleine ongelukjes zijn in prima handen bij jullie thuis-EHBO-er! Dat moet een geruststellende gevoel zijn!

Koningsspelen
Gelukkig gingen deze ook dit jaar weer door. Nu heerlijk dichtbij huis, dus geen gedoe met bussen, maar heerlijk met de benenwagen heen en terug. Natuurlijk begonnen we de dag weer met een Koningsontbijt. Ouderraad heel veel dank voor al jullie hulp hierbij.
's Ochtends gingen de groepen 3 t/m 5 sportief aan de slag op de voetbalvelden, groep 1/2 gezellig op het kleuterplein en groep 6 t/m 8 was 's middags aan de beurt. De ochtend was bedoeld om van alles op te ruimen, want direct na de spelen begon de meivakantie. Er hangt dan dus al een vrolijke en gezellige sfeer.
De spelen waren ook leuk en goed georganiseerd. Het weer had een iets positievere bijdrage mogen leveren, maar het was in ieder geval droog.
Dank aan alle sportcoaches om er weer zo'n groot feest voor de kinderen van te maken!

Spreekbeurten
Alle spreekbeurten zijn klaar! Wij hebben veel mooie, bijzondere en goede spreekbeurten gezien. Leuke onderwerpen en wij hebben veel geleerd. Ook kinderen hebben veel geleerd over de opbouw, de manier van presenteren, het belang van écht weten wat je vertelt. Lengte van de spreekbeurt, plannen zodat alles op tijd af is, hoe belangrijk het is om goed na te denken over het onderwerp en zoveel meer.
Alle zenuwen kunnen nu weer de kast in, volgend jaar mag groep 8 weer aan de bak, maar met veel meer wijsheid, tips ervaring dan deze keer!

Musical groep 8
Groep 8 is volop bezig aan de musical en wat doen ze dat goed! De decors zijn bijna af (Quasar dank voor de dozen!), teksten kennen zo goed als uit hun hoofd en nu moet er heel vaak gespeeld worden, want het is nog maar vier weken..We komen er wel, maar zijn er nog niet, dus vol aan de bak.
Geweldig om te zien hoe vlot ze dingen oppakken, hun taken serieus nemen en ze er samen echt iets goeds van willen maken. Er zijn al wat acteertalentjes gespot en dat is voor ons vaak zo verrassend en mooi.
Rest natuurlijk alleen nog het podium... Er is al een Parro over gestuurd. Het is echt heel belangrijk, zonder kunnen we niet, dus hopelijk gaan we dit met elkaar oplossen. Ja toch?!
Geven jullie aan de kinderen door met hoeveel gasten jullie komen? We zullen ook dit jaar weer voor een livestream zorgen voor iedereen die thuisblijft.

Schoolkamp. JAAAA, we mochten weer!
Twee jaar De Kievit moeten missen, maar nu mochten we dan eindelijk weer!
Voor beide groepen spannend, want veel van het programma was voor hen voor het eerst, zo ook de slaapplaats (eigen gebouw boven de stallen).
's Ochtends eerst naar het speelbos in Gilze, waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Lekker vrij en buiten zijn.
Eenmaal bij het kamphuis was het lunchen, slaapzalen inrichten, spel van groep 3/4 spelen om de groepjes te vormen, de spelletjes van groep 8 spelen, vrije tijd, eten en dan het nachtspel van groep 5/6 en dan ergens een keer onder de wol.
De volgende dag speurtocht en Kamp van Koningsbrugge spellen spelen, lekker wat vrije tijd, eten, bonte avond, disco en als iedereen plat ligt, gaat groep 8 nog het nachtspel spelen.
De volgende dag opruimen en weer richting huis.
Een vol programma, met gelukkig genoeg vrije tijd, zodat iedereen een beetje op adem kan komen.
Wat hebben wij genoten van deze dagen en wat heeft de groep het goed gedaan! Het was echt weer heel bijzonder om dit weer met elkaar te doen!
Dinant was al een tijd gekoppeld aan groep 8, maar helaas was dit voor hem de laatste keer. Dank je wel voor alles!!
Ook Kees die zich twee jaar enorm ingezet heeft voor de keukenploeg, moest helaas ook afscheid nemen. Ook jij heel veel dank voor alle goede culinaire zorgen!
Nu een jaar teren op herinneringen en dan gaan we volgend jaar weer!

Er zijn er drie jarig hoera, hoera...
Dinsdag 28 juni vieren wij gezellig onze verjaardagen met de klas. 's Ochtends hebben we even een spelletje in de klas en daarna gaan wij naar het Oudendijkse strandje om daar de rest van de dag heerlijk met zand, water en wat ze nog meer vinden in de weer te zijn.
Ter vergroting van de feestvreugde zorgen wij voor een soort hapjesfestijn op het strand. Alle kinderen maken voor ongeveer acht personen een hapje (hartig, zoet, ertussenin, alles is goed, maar let wel op houdbaarheid buiten de ijskast) en dat nemen we mee. Wij zorgen voor iets te drinken. Zo komen we de dag wel door!

Wat doet groep 7 deze laatste periode?
Zij zijn hard aan het werk om met een zo goed mogelijke basis naar groep 8 te gaan. Zo langzaam aan gaan we al een beetje nadenken over het VO. Sommigen hebben echt nog geen enkel idee en roepen gewoon een gebouw, zonder enige gedachte wat ze daar dan gaan doen. Zo grappig. Wij bespreken dit nog uitgebreid met hen. Globaal is dat al gedaan en zo hebben ze al een idee of ze nog flink aan de bak moeten of dat ze al aardig op koers liggen.
Daarnaast maken wij over twee weken de eindcito's, dan zien wij hoe zij het de laatste periode gedaan hebben en waar er nog geschaafd moet worden.
Al met al hebben zij het best druk, maar is het ook wel lekker rustig zo met 14 kinders in een lokaal. Dat heeft ook wel z'n charmes en voordelen.
Natuurlijk maken wij er ook voor hen iets bijzonders van. Groep 8 slokt veel van onze aandacht op, maar groep 7 wordt absoluut niet vergeten!

We maken er met elkaar nog een mooie eindspurt van!
Voor nu wensen wij jullie een goed weekend,

Jakobien, Roos en Carien

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl