Nieuwsflits nr 10, 7 juli 2022

7 juli 2022

Belangrijke data:
8 juli; Vossenjacht en om 12.00 uur aftellen naar de zomervakantie
22 augustus: start nieuwe schooljaar.

Alweer de laatste Nieuwsflits van het schooljaar, de tijd vliegt!
Nog een paar laatste punten op de i en dan kunnen we allemaal gaan genieten van een heerlijke zomervakantie. Uitrusten, niet geleefd worden door van alles, plezier hebben met elkaar en nog veel meer goeds, zodat we fris en fruitig, vol energie en heel veel zin weer kunnen beginnen aan een nieuw schooljaar.
Wij willen alle ouders en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit mooie schooljaar heel hartelijk bedanken voor alle hulp en inzet. Wij hopen volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen.

Voor nu wensen wij jullie vooral een fantastische zomer toe! Geniet met volle teugen!

Kind- en Leercentrum W.A. van Liefland

Groene vingers die zich inzetten voor onze tuin/schoolplein!

Op maandagavond 20 juni heeft een viertal ouders zich ingespannen om woekerende planten en onkruid weer een beetje in het gareel te brengen. Nog niet alles is gedaan, maar met alles wat wel is gedaan zijn wij al heel blij.
In september wordt een vervolgmoment ingepland. Heeft iemand zin en tijd om zich bij de tuinclub aan te sluiten, laat dat dan vooral weten. Een paar keer per jaar een paar uurtjes wroeten in de aarde of aan de slag met snoeischaar en het resultaat is vaak al snel zichtbaar. Tijd gaat in overleg en we gaan mensen zeker niet overvragen. Denk er eens over na en dan horen wij het graag!
Erik, Albert-Jan, Miriam en Amy dank voor jullie hulp op de 20e!

Buurtgezinnen

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms duurt zo’n periode te lang en stapelen problemen zich op. We kunnen het ons allemaal voorstellen als je te maken hebt met een scheiding, er ziekte in het gezin is of een kind extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders en soms dreigt de emmer dan over te lopen. Voor die gezinnen bestaat er in Altena een mooi initiatief: Buurtgezinnen! 

Buurtgezinnen zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin. Dit steungezin helpt en biedt steun gericht op de kinderen. Buurtgezinnen wil zo voorkomen dat de kinderen gaan lijden onder de gezinsproblemen. De steun varieert van een dagdeel per 2 weken tot twee weekenden per maand en alles ertussenin. Kun jij deze steun wel gebruiken of wil je juist deze steun geven? Kijk op www.buurtgezinnen.nl. Buurtgezinnen Altena kun je ook volgen via https://www.facebook.com/Buurtgezinnen.in.Altena op Facebook. Leuk als je volgt! 

Verkeerswerkgroep

Na 5 jaar nemen we afscheid van Chantal Korterik. We danken haar voor haar inzet en voor het meedenken over  het verbeteren van de verkeerssituatie rond de school. We zijn blij dat Jeanine de Winter haar taak over gaat nemen. We blijven werken aan een veilige schoolomgeving.
De verkeerswerkgroep.

Afscheid nemen...

Het hoort er ieder jaar weer bij, het uitzwaaien van groep 8, maar dat maakt het nog steeds niet heel leuk voor ons.. Een groep kinderen waar je lange tijd heel veel mee hebt mogen beleven, goed hebt mogen leren kennen, enorm veel plezier mee hebt gehad, hebt mogen zien ontwikkelen tot het moment dat zij klaar zijn om hun basisschooltijd af te sluiten. Prachtig als je ze vol vertrouwen kunt laten gaan en je ze ziet trappelen van ongeduld om een volgende stap te zetten, al zagen wij ook dat de laatste weken de kinderen het best lastig vonden om gedag te moeten zeggen, maar wat een moment om ze te zien gaan. Blijdschap en trots, maar ook wat weemoed en hen 'nu al missen'.
Zij hebben afscheid genomen met het spelen van de door hen zelf bedachte musical "The Big Show"! Nou en een show was het! Wat hebben wij genoten van spel, dans en zang en vooral het enorme plezier dat zij samen hadden. Geweldig om te zien en wij waren echt apetrots op hen!
Daarna gezelligheid op het plein met heerlijke hapjes en drankjes, proosten op een mooie toekomst voor de kinderen!
Gisteren zijn zij door het poortje gegaan en dat was het dan! Zij gingen verder hun eigen feestje vieren. Vrijdag zien we ze gelukkig weer terug bij de Vossenjacht en hopelijk komen ze volgend jaar ook nog regelmatig even gezellig aanwaaien!

Ouderraad dank voor de goede verzorging van de borrel na afloop van de musical. Marry, Wouter en Wil voor het halen van en terugbrengen van de podiumdelen, Wouter van Hiele voor al zijn hulp met licht, geluid en alles wat maar technisch kan zijn, Connor voor zijn hulp bij het geluid en natuurlijk Carina voor het schrijven van het script. Door verdrietige privéomstandigheden kon zij dit jaar niet bij ons zijn, maar wij waren in gedachten zeer zeker bij haar.

Wij hebben een geweldig afscheidscadeau gekregen: een nieuwe schoolvlag met huidige logo en kleuren en voorzien van alle namen van de kinderen van de groep.
De vlag is meteen gehesen en blijft altijd gezellig wapperen. Wij zijn er echt enorm blij mee!! Dank jullie wel.

Groep 1 en 2

Project; waar ga ik winkelen…..
De afgelopen weken stonden de diverse winkels centraal tijdens onze lessen, wat is een winkelstraat? Wat betekent afrekenen en hoe doe je dat? Welke afdelingen kent de supermarkt? Enz. enz. Allemaal dingen die aan de orde zijn geweest. Eén van de hoogtepunten was een bezoek aan Altena Optiek en de Boon’s Markt. Voorzien van een boodschappenlijstje, tas en geld, hebben de kinderen zelf hun boodschappen gedaan. En Amy (moeder van Kate gr.8) van Altena Optiek, heeft er samen met haar collega voor gezorgd dat wij weer meer te weten zijn gekomen over oogmetingen, het slijpen van glazen enz. enz. Erg leuk en leerzaam. Amy en collega, hartelijk dank! Ook de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd en hebben geholpen, hartelijk dank! 

Langs deze weg willen wij ook Tessa nog hartelijk bedanken voor het naaien van alle hesjes van het kleuterfeest!!! Erg dom van ons om haar in de vorige nieuwsflits vergeten te noemen! Want juist zij was degene die uren heeft zitten naaien om de kleuters er zo leuk uit te laten zien tijdens het kleuterfeest!!!

Juffendag  
Vorige week woensdag hebben wij een gezellig feestje gevierd met de kleuters. Velen waren prachtig verkleed, dus een heuse modeshow mocht niet ontbreken. Ook de high tea en de bingo, met supermarkt mini’s, waren lekker en gezellig! Wij zijn heel erg verwend en willen jullie allemaal bedanken voor de lekkere en leuke cadeautjes voorzien van de lieve briefjes en kaartjes!
Meer foto’s kunnen jullie zien op Padlet. Deze kunnen jullie downloaden en na 3 maanden verdwijnen ze.

Schoonmaakouders, jullie waren top!!
Ondanks de toch tegenvallende opkomst van kleuterouders voor de schoonmaak, zijn wij blij dat het meeste weer schoon is!! Graag willen wij Ingrid, Tessa, Plonie, Mirjam en Bianca, heel hartelijk bedanken voor jullie hulp. Er is met een klein groepje veel werk verzet! Stella, Vroni en José, fijn dat jullie de was voor jullie rekening hebben genomen.

Tot ziens!!!
Renzo, Elvin, Marvel, Bink, Geo, Luuk, Zen, Lennart, IJssel, Juul, Sebas, Solveig, Ahmad en Mees, veel plezier in groep 3! Waaien jullie nog eens aan?

Ouders en kinderen, fijne vakantie toegewenst, de kleuterjuffen.

Groep 3 en 4

Zwemdiploma
Een grote groep kinderen mocht maandag zwemmen voor een diploma. Ze zijn allemaal geslaagd. Gefeliciteerd!

Juffendag/ excursie
Het was heel gezellig! Na het uitpakken van de leuke, lekkere of grappige cadeautjes hebben we spelletjes gedaan en disco gedanst. 's Middags gingen we naar 't slot Rijswijk. Na het bekijken van het huis, hebben we ook daar spelletjes gedaan, maar dan in de natuur. Ouders bedankt voor de cadeautjes, we zijn echt verwend en bedankt voor het vervoeren van de kinderen.

Laatste week
Maandag nemen we nog afscheid van juf Iris. Zij is een klassenassistent en was 2 dagen in onze klas. We zijn blij dat zij besloten heeft om ook juf te worden en naar de PABO te gaan.
Dinsdag gaan we vissen met een schepnet. We hebben er 16 op school, maar dat is niet genoeg voor ieder kind. 

We wensen iedereen een hele fijne vakantie.
Juf Roos en juf Ria

Groep 5 en 6

Juffendag
Donderdag 30 juni hebben we juffendag gevierd. We zijn de dag gestart met bingo. Iedereen zat klaar met zijn pen/stift om de nummers af te strepen. Er werden flink wat Bingo’s gehaald. Uiteindelijk bleef er niemand met lege handen over. Daarna gingen we door naar de doorschuifochtend. Daarna moest er nog het een en ander worden verwarmd en klaar gezet voor een geweldige high tea….. Wat had iedereen zijn best gedaan!!! We hebben enorm genoten van alle lekkere hapjes. Daarna zijn wij als juffen ook nog eens flink in de watten gelegd. Hartelijk dank allemaal! De middag hebben we met gezellige spelletjes afgesloten. Het was een feestje!

Doorschuiven
Afgelopen donderdag heeft iedereen kennis kunnen maken met zijn of haar nieuwe groep. Onze groep 6 ging naar 7 en onze groep 5 werd alvast groep 6. Ze hebben de kinderen van de aanstaande groep 5 wegwijs gemaakt in hun nieuwe klas. Wat voor nieuwe dingen ga je leren?/Hoe werkt het met huiswerk? Wanneer mag je in de cocon? Maar ook: naar welke wc ga je? We hebben ook alvast een begin gemaakt van een mooie verjaardagskalender voor het nieuwe jaar. We hebben er zin, maar eerst vakantie! ??

Schoonmaakavond
We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de hulp bij het poetsen. Alles ruikt weer lekker fris en de kasten zijn weer gevuld met nieuwe leerboeken. Nogmaals dank ? 

Afscheid Julian
Helaas moeten we na dit schooljaar afscheid nemen van Julian Korremans. We wensen hem heel veel plezier op zijn nieuwe school. 

Laatste schooldag
Vossenjacht door de vesting met een extraatje. Op vrijdag 8 juli gaat juf Lisa namelijk trouwen. In de ochtend zal ze foto’s gaan maken in de vesting. We hopen haar daar te kunnen verrassen…❤️❤️?

We wensen jullie allemaal een heerlijke ontspannen vakantie en zien jullie graag gezond en wel terug op maandag 22 augustus. 

Juf Jetske en juf Annelies

Groep 7 en 8

Terwijl groep 8 het druk had met de musical zat groep 7 te zwoegen en te zweten op alle Citotoetsen. Nou, wij kunnen wel zeggen dat al het zwoegen en zweten zijn vruchten heeft afgeworpen, want de groep heeft een geweldige groei laten zien en hoe leuk is het om een schooljaar zo af te sluiten!
Jullie hebben alle mooie resultaten in de de grafieken en tabellen kunnen zien, iets om trots op te zijn!

Voor groep 7 waren de afgelopen weken best een bijzondere tijd. Cito's maken, in de middag veel zelfstandig werken, omdat er ook weer iemand met groep 8 aan de slag moest en dit alles vraagt best wat van de kinderen. Wat mooi om te zien dat zij dit heel goed kunnen en daarin zo betrouwbaar zijn. Ook hebben zij gezien wat hen volgend jaar te wachten staat en dat maakt het ook wel spannend.

Verjaardagen vieren!
Wij vieren onze verjaardagen altijd aan het einde van het schooljaar samen met de kinderen. Niet zozeer een juffendag, maar een we-hebben-het-samen-heel-gezellig-dag!
We beginnen altijd met wat rondjes Bingo. De één heeft geluk, de ander wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. Daarna feliciteren de kinderen ons, met cadeautjes, een stevige hand, een lief kaartje, alles is lief en dierbaar. Wij zijn ongelooflijk verwend, wat heeft iedereen er veel zorg en aandacht aan besteed. Intens lief!
Vervolgens bepakt en bezakt richting het strandje. Allemaal ingesmeerd, reserve smeersel mee in de tas, speelgoed, allerlei lekkere hapjes, flesjes water, pakjes sap en blikjes frisdrank, genoeg om er een feestje van te maken. Het was heerlijk toeven, er werd gesmikkeld en gesmuld, er was heel veel speelplezier en dan heb je eigenlijk alles waar je zo'n dag op mag hopen!
Veel kinderen zijn nog lang op het strandje gebleven, wij gingen tegen drie uur weer richting school met een paar andere kinderen.
Een geweldige dag met elkaar!

Poetsen, poetsen en veel ruimen!
Vorige week maandag hebben wij de klas even binnenstebuiten gekeerd! Alle kasten en laatjes zijn schoongemaakt, er is weer heel veel troep weggegooid, maar ook oude methodes want er wordt komend jaar een en ander vervangen: Faqta voor de zaakvakken en PIT voor Taal (opvolger van de methode waar wij al mee werkten).
Heerlijk als alles weer fris ruikt en er opgeruimd uitziet! Het is dat de kinderen nog wel naar school moeten, het liefst hadden we de klas lekker zo gelaten:)
Amy, Tessa en Patricia, veel dank voor al jullie hulp!

Laatste Maatklasles!

De kinderen in de bovenbouw van de maatklas hebben hun laatste leerdoel geëvalueerd; leerdoelen als: ik maak van niet-helpende gedachten, helpende gedachten of Ik oefen de sommen van de tempotoets (+, -, x, 🙂 en cijferen. Vaak was er bij deze kinderen een mooie groei op de doelenladder te zien en dus ook een trotse glimlach op hun gezicht. Zeker bij deze persoonlijke leerdoelen op het gebied van leren denken/ leren leren/ leren leven, is het echt lastig om daarin je gedrag te veranderen; dus een extra reden om te glunderen van trots! Als echte scheikundigen hebben alle kinderen van de maatklas het schooljaar afgesloten! Gelukkig waren er geen ontploffingen, maar we hebben allerlei schoonheidsproducten gemaakt: roze haargel (met helaas wat klontjes), enorm geurend badzout (iets te veel druppeltjes geurolie) en groengekleurde shampoo in een tandpastatube. Gelukkig bleken de zelfgemaakte producten nog te werken ook en weinig tot geen kleur af te geven... oef! Eigenlijk hadden we kunnen weten dat die tandpastatube voor problemen ging zorgen... Een groep 8-leerling die zijn tanden aan het poetsen was, was even vergeten dat hijzelf geen tandpasta in de tube had gedaan maar groene shampoo...Een mooi einde van een fijn schooljaar! Geniet van een heerlijke zomervakantie en tot volgend schooljaar!


Doorschuifochtend
Vorige week kwam groep 6 een kijkje nemen in onze groep en mocht groep 7 even ervaren hoe het was om een groep achter te zijn!
Het was heel gezellig. We begonnen zoals ieder jaar met de tafeltoets, want het is echt nodig dat ze de tafels t/m 12 kunnen dromen. Genoeg kinderen beheersten ze prima, een paar hebben nog wat huiswerk te doen (de een wat meer dan de ander). Daarna hebben wij wat vragen beantwoord, hebben de kinderen van 'groep 8' ook wat dingen verteld en zo kregen ze beetje een beeld van hoe het er volgend jaar aan toe gaat. Veel is gericht op het klaarstomen voor het VO. We hebben de kinderen gezegd dat ze zelf een agenda, oortjes (simpel) en rekenmachientje( ook eenvoudig) moeten kopen en in augustus mee naar school moeten nemen. Verder alleen heel veel zin in een mooi nieuw schooljaar!
We hebben ook een spel gespeeld in groepjes bestaande uit een mix van 7 en 8 en daarna mochten ze aan mooi kunstwerk over hun hoofd beginnen. Het hoofd zit vol met van alles wat bij hen past en daar moesten ze plaatjes van zoeken en als ze daar voldoende van hebben dan mooi opplakken. Zo leren wij hen in beeld kennen. Zover zijn ze nog lang niet, volgend schooljaar maken we alles af.
Het was een gezellige, voor sommigen misschien ook spannende, ochtend en wij gaan er over een paar weken weer een mooie tijd van maken met elkaar!

Afscheid groep 8!
Er is in het algemene deel al het nodige gezegd over het afscheid van groep 8, maar uiteraard besteden wij er hier ook aandacht aan!

Wij hebben een geweldig mooie tijd gehad met een groep prachtige kinderen met en van wie wij veel geleerd hebben! Lief en leed is gedeeld, het vertrouwen in elkaar was groot en zo hebben wij twee onvergetelijke jaren met elkaar beleefd.
Wij wensen hen alle goeds en moois voor de volgende stap, het VO. Maak er iets fantastisch van en laat ons zo nu en dan een beetje meekijken!
Het ga jullie heel erg goed!

Wij wensen jullie een heerlijke zomer toe! Geniet van al het leuke, mooie en gezellige, rust lekker uit en dan zien wij elkaar weer op 22 augustus om met veel zin en energie aan weer een prachtig schooljaar te beginnen!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Jakobien, Roos en CarienTel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl