Nieuwsflits nr 5, 22 december 2022

22 december 2022

Belangrijke data:
23 december 12.00 uur start kerstvakantie
9 januari 2023: school begint weer
25 januari: studiedag
31 januari: ALV

En weer een jaar bijna voorbij...!

De tijd vliegt en zo zitten we alweer bijna in 2023! Gelukkig ziet alles er wel heel anders uit dan de voorgaande jaren: school is open, kerstdiner gaat weer door, we kunnen alle gezellige dingen weer samen doen. Heerlijk is dat!
Wij hopen dat jullie allemaal een paar mooie, gezellige en dierbare dagen zullen hebben met gezin, familie en vrienden, dat 2023 goed wordt ingeluid en dat het een heel mooi, gezond, vrolijk en bijzonder jaar mag worden!

Merry Christmas and Happy New Year 2023 with different winter elements.  Cute hand drawn illustration. 13830425 Vector Art at Vecteezy

Kerstdiner

Dinsdagavond hebben wij met elkaar genoten van een heel mooi kerstdiner. De kinderen zagen er prachtig uit, de optredens zijn altijd aandoenlijk en ook ergens wel ontroerend, de ouderraad heeft samen met de nodige helpende extra handen de hal omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstrestaurant en een heerlijk diner gekookt. Wat was het genieten dat dit weer door kon gaan!
Ouderraad en iedereen die op welke manier dan ook meegeholpen heeft: heel veel dank voor alles wat jullie voor ons hebben willen doen!

De Sint en zijn Pieten zijn allang weer thuis, maar we zijn ze niet vergeten!

Op 2 december kwamen de Sint en zijn Pieten onze school bezoeken. Omdat er zo ongeveer in de hele omgeving aan de weg gewerkt wordt, was het nogal een uitdaging om überhaupt bij de school te komen!
Maar de Sint is niet voor één gat te vangen, hij kwam met de helikopter! Hij is iets van de route afgeweken en landde in het weiland van boer Vink en Tim was zo vriendelijk om het hele gezelschap op de trekker naar school te brengen.
Buiten was er een kort en gezellig programma met ouders en kinderen, daarna gingen we met de kinderen in de hal het feestje verder vieren. Hij is alle klassen langs geweest, heeft allerlei prachtige dansjes en kunstjes bewonderd en in de groepen 5 t/m 8 vele mooie surprises gezien.
De Sint wordt toch weer een dagje ouder en zo tegen 12.00 uur was het echt de hoogste tijd om te gaan. Hij had een middagdutje nodig om zich op te laden voor het drukke weekend.
Wij hebben een heel gezellige ochtend gehad en hopen dat hij volgend jaar weer bij ons wil komen!

Groep 1 en 2

December feestmaand!

Voor de kinderen was het weer een drukke maand met heel veel leuke activiteiten.

Eerst natuurlijk de activiteiten rond Sinterklaas. Verkleed als de Goedheiligman en de Pieten, zijn er pakjes ingepakt, hebben ze het paard verzorgd en is er weer het nodige geknutseld. Als heuse bakpieten hebben ze zelf kruidnootjes gemaakt en die mochten dit jaar wederom weer gebakken worden bij de AH in Sleeuwijk, fijn! Malika en Stella bedankt voor jullie hulp! Ook het bezoek van de Sint met zijn Pieten op school zorgde weer voor de nodige verhalen. Ja, de Sint wist over ieder kind iets te vertellen! Daarna volgde de gezellige periode rond kerst. Jouko heeft ervoor gezorgd dat de kinderen in een stal zich even in Bethlehem konden wanen. Jouko bedankt voor je timmerwerk, de kinderen hebben er heerlijk in gespeeld! Uiteraard is er ook dit jaar weer veel geoefend met de liedjes voor het kerstdiner. Nona heeft dit jaar het programmaboekje voor ons getypt. Nona heel hartelijk bedankt!!!

Fijne feestdagen, de kleuterjuffen.

Groep 3 en 4

December is altijd een gezellige, maar ook een drukke maand. Er was een gesprek over het rapport, de sint kwam toch nog langs en we vierden het kerstfeest.
De lichtjes aan en gezellig samen liedjes zingen, heerlijk!!

Verkeersles buiten
Verkeer leer je het best door het te doen. Daarom geven wij regelmatig een verkeersles buiten. Deze keer was het georganiseerd door een paar kinderen van groep acht. Er was een zebrapad, een verkeerslicht en overal stonden verkeersborden. Hier en daar werd er wel door een agent een boete uitgedeeld.
Bedankt Karlijn, Louisa, Taym en Wessel!

Vakantiedip
Na twee weken vakantie kan je kind veel vergeten. Probeer dus in de vakantie elke dag een kwartier te lezen. Gebruik hierbij de leesbingo die ze hebben
gekregen.
De kinderen van groep 4 moeten de tafels van 0,1,2,5 en 10 door elkaar beheersen. Ook bij het opzeggen kun je de leesbingokaart gebruiken.

Prettige feestdagen.
Juf Willemien en juf Ria

Groep 5 en 6

Rapportgesprekken

Het eerste rapport is door alle kinderen ontvangen en ook de rapportgesprekken zitten er weer op. Wat was het fijn dat bijna alle kinderen bij de gesprekken aanwezig konden zijn! En wat kunnen ze zelf goed vertellen over hoe het gaat. Wat er al goed gaat en waar ze nog aan willen werken. We zien bij sommige kinderen dat ze hierdoor echt weer gemotiveerd zijn geraakt om aan hun zelfgekozen doel te werken, super!

Sinterklaasviering

Yes, vrijdag 2 december was het zo ver! En mochten we de beste man ontvangen bij ons op Basisschool Oudendijk. Door alle wegafsluitingen werd de Sint gedwongen om met het de helikopter te komen. Gelukkig kon hij op het weiland aan de Oudendijk landen en vervolgens onze school bezoeken. Alle kinderen hadden onwijs hun best gedaan op hun surprise. We hebben een heerlijk, gezellig en geslaagd Sinterklaasfeest gehad met elkaar!

Voorleeswedstrijd

Op maandag 5 december hebben we dan eindelijk de voorleeswedstrijd kunnen houden. Alle kampioenen van de groepen hadden zich goed voorbereid. Uit groep 5 en 6 waren Lise en Lauren degenen die het mochten opnemen tegen 2 kinderen uit groep 7/8. Beide dames waren best zenuwachtig, maar wat hebben ze het goed gedaan. Vol trots hebben we naar de meiden zitten luisteren. Om tot een winnaar te komen heb je natuurlijk ook voorrondes in de eigen klas nodig en iedereen heeft daar aan mee gedaan.  Bij deze willen we een compliment geven aan alle lezers die in de klassen hun voorlees kwaliteiten hebben laten horen. De winnaar, Senne uit groep 8,  gaat door naar een volgende ronde. We wensen haar veel succes. 

Circuit faqta 

Afgelopen periode zijn we bezig geweest met het thema Donder en Bliksem en daar hoort natuurlijk ook dingen ontdekken bij. Zo hebben we in de klas gekeken naar regen die uit wolken valt. Iedereen heeft een waterkringloop gemaakt. Helaas werkt deze niet zo goed als gehoopt, maar de zon werkt even niet mee. We hebben wolken spotters gemaakt. En zelfs een regenboog laten groeien. Wij genieten elke keer van de ontdekkingen die gedaan worden en het enthousiasme waarmee de kinderen aan de slag.

Kerstdiner

Het heeft even op zich laten wachten, maar dan mocht het dit jaar toch eindelijk weer doorgaan. Het jaarlijkse kerstdiner! De kinderen en de juffen hadden zich feestelijk aangekleed voor dit feestelijke diner. Met elkaar hebben we gezongen, geluisterd naar gedichten en hebben we verschillende optredens mogen bewonderen. En niet te vergeten, genoten van het heerlijke eten!

Wij wensen jullie allemaal goede feestdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Juf Annelies & juf Jetske

Groep 7 en 8

Rapportgesprekken
Wij hebben leuke en goede gesprekken gehad met de kinderen. Ieder kind had na het gesprek een doel gesteld waaraan in ieder geval tot de kerstvakantie gewerkt zou worden. Wij gaan deze week kort met hen bespreken of het doel al dan niet behaald is en er ofwel voor een nieuw doel kan worden gekozen ofwel nog wat meer tijd nodig is om het doel te behalen.
Hopelijk is iedereen met een goed gevoel naar huis gegaan, met een tas vol met dingen die goed gaan en waar ze trots op moeten zijn en ook dingen waar nog wat aan gesleuteld moet worden.

Schoolfinale voorleeswedstrijd
Op maandag 12 december was de schoolfinale van de voorleeswedstrijd. Spannend!!
Alle vier hebben ze het heel goed gedaan, petje af, maar wij zijn natuurlijk supertrots dat Senne de school gaat vertegenwoordigen bij de volgende ronde in de bibliotheek! Zij heeft het hartstikke goed gedaan en is sowieso een winnaar!

Kerstsferen
Sinterklaas was het land nog niet uit (reportage van het leuke feest hebben jullie via Parro gekregen) of de boom stond alweer in de klas en er werden in alle klassen veel kerstliedjes gezongen en kerstknutsels gemaakt. Uiteraard bij ons niet anders!
Hoe men ieder jaar toch weer zoveel nieuwe kerstliedjes bedacht krijgt is ons soms een raadsel, maar wij doen gewoon mee alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Mariah Carrey blijft door de school galmen en wij zingen in ons hoofd heel stilletjes 'Stille nacht, heilige nacht'. Prachtig dit alles bij en door elkaar!
Groep 7/8 mag in deze dagen net iets meer: de hal versieren en de boom versieren en de kerststukjes maken.

Boom in de klas
Boom in de hal

Er is veel geknutseld en dat heeft ons soms wat extra grijze haren opgeleverd. Kleien is een vaardigheid die in coroantijd onderbelicht is gebleven. Met stokken keihard op de klei slaan en dan hopen dat er iets gebeurt, is een nieuwe manier die ons nog niet bekend was. Verder denken kinderen dat lijm een andere vorm van water is en gewoon met grote hoeveelheden door de gootsteen kan. Zwanenhalzen open etc., maar al het leed is geleden en we hebben vooral veel plezier gehad en er zijn leuke dingen gemaakt!

Kerstukjes maken is ook altijd heel leuk! Alles ruikt heerlijk naar dennengroen en er wordt met heel veel zorg en aandacht aan de mooiste stukjes gewerkt. Geweldig om te zien hoe verschillend creatief een ieder is.
Dinsdag hebben zij de tafels extra mooi gemaakt, nu mogen zij thuis op de kersttafel pronken!

Wij wensen jullie:

Jakobien, Roos en Carien

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl