Nieuwsflits nr 8, 16 maart 2023

16 maart 2023

Belangrijke data:
21 maart: rapporten mee naar huis
25 maart: klussenochtend van 9-12 uur
Week van 27 - 30 maart: rapport-/voortgangsgesprekken

Afscheid van juf Ria

In de vorige Nieuwsflits hebben wij al aandacht besteed aan het afscheid van juf Ria, maar nu kijken we nog even terug op de dag waarop het echte afscheid was.
Ria en haar man werden op school onthaald met een leuk lied en mocht op school plaatsnemen op een troon. Het thema van de dag was reizen. Zij en haar man houden daarvan en als het even kan, gaan zij met de camper op pad.
Zij is kort toegesproken en heeft van alle groepen een cadeau gekregen: een reisgids. Alle kinderen hebben een reis aanbevolen met foto's, eigen ervaringen, tips voor activiteiten en bezienswaardigheden etc. Er zaten echt heel mooie exemplaren tussen. Daarna heeft zij een feestje gevierd met haar eigen groep. Dat was haar laatste moment in de klas met alle kinderen en dat viel zowel haar als sommige kinderen best zwaar.
Vervolgens was het tijd om een route te rijden waarop onderweg allemaal gezellige en memory lane activiteiten te doen waren. Zij werd uitgezwaaid met een lied en iedereen had een wc-rol voor haar meegenomen, immers als je op reis gaat met een camper moet je dat wel bij je hebben!
Om een uur of twee was zij weer op school en toen hebben we haar nog in het zonnetje gezet met een mooi lied en een cadeau van ouders, kinderen en de school: een mooie reischeque waarmee ze hopelijk mooie reisjes kan maken!
De dag werd afgesloten met een moment waarop alle ouders, andere bekenden en al wie wilde komen, gedag konden komen zeggen.
Het was een heel gezellige en mooie dag en het allerbelangrijkste is dat Ria er enorm van genoten heeft!

Juf Ria gaat op reis en juf Melanie begint aan haar reis bij ons!

Maandag 6 maart begon juf Melanie voor groep 3/4. Dat is best even wennen, zeker halverwege een schooljaar waarin allerlei gewoonten zijn ingeslopen en je daar maar weer je weg in moet vinden.
We kunnen wel zeggen dat ze een vliegende en bijzondere start heeft gehad. De kinderen zijn blij met haar en dat is het mooiste begin! Natuurlijk krijgt zij nu alle tijd om zich alles van de school en de klas eigen te maken, er komt een boel op haar af. Over een boel op haar afkomen gesproken: op dag 2 kwam Omroep Brabant filmen, op dag 3 werd zij geïnterviewd door Rob & Wijnand van 3FM en het nieuws was vervolgens 's middags ook weer te horen op Q-music! Waar een actie met tekeningen van kinderen in een sollicitatieprocedure al niet toe kan leiden!

De formatie is nog niet helemaal rond. Voorlopig vullen wij de overige dagen in groep 3/4 op met juf Roos, juf Annelies en juf Willemien. Het is even niet ideaal, maar we doen ons best en alles is beter dan geen leerkracht voor de klas!
Het is de bedoeling dat juf Jetske de donderdag en vrijdag gaat invullen. Dit betekent dat wij nog op zoek zijn naar een nieuwe collega in groep 5/6. De vacature staat op de website en zal ook weer de nodige aandacht krijgen op diverse social media waarop de school actief is. Wij zijn heel blij als iedereen meedenkt en meezoekt!

Algemene ledenvergadering

Dinsdagavond was de tweede ALV, bij de eerste werd het quorum niet gehaald, over de aan de leden voorgelegde statutenwijziging die de grondslag vormt voor een nieuw bestuursmodel. Daarover is vorig jaar een informatieavond gehouden.
De aanwezige leden hebben unaniem voor de statutenwijziging gestemd en nadat de notaris deze in een notariële akte heeft opgenomen, zijn ze geldend voor de vereniging.
Ook is afscheid genomen van de aftredende en niet herkiesbare bestuursleden: Wilfred den Hartog, Mirjam Winterman en Chantal Korterik. Zij hebben veel vrije tijd in het besturen van de school gestopt en daar zijn wij hen heel dankbaar voor! Dinsdag een woordje van dank, een boompje als symbolisch cadeau en later volgt nog een gezellig etentje met elkaar.
Marry van Genderen is toegetreden als aspirant bestuurslid en Carien is van aspirant lid officieel bestuurslid/voorzitter geworden.
Het was een intensief, goed en belangrijk traject en het is mooi dat dit zo goed is afgerond.

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Bieke en ik ben 21 jaar oud. In 2021 ben ik afgestudeerd als persoonlijk begeleidster specifieke doelgroepen, maatschappelijke zorg niveau 4. Waarbij ik stage heb gelopen bij diverse organisaties waar kinderen aangemeld worden die extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling. Voor mijn nieuwe studie Pedagogiek loop ik op donderdag stage op basisschool Oudendijk. Tijdens mijn stage loop ik mee met Roos, de intern begeleidster, en werk ik aan mijn bekwaamheden. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en meer te leren over het vak!

Bieke

Afbeelding met persoon, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Studiemiddag

Dinsdagmiddag hebben wij als team een studiemiddag gehad en het centrale thema was kwaliteit. Dit ook met het oog op het nieuw te schrijven schoolplan. De kwaliteiten van elkaar, de kwaliteiten die nodig zijn voor ons vak, de kwaliteiten van de school, welke kwaliteiten worden van onze beroepshouding gevraagd, hoe kwaliteit verhoogd/versterkt kan/moet worden etc. Er zijn goede gesprekken gevoerd en daaruit kwamen weer goede leerpunten en afspraken. Het was een lange middag met een goede opbrengst! Fijn om met dat gevoel weer naar huis te gaan!

Groep 1 en 2

Bloemen en voorjaar
Ons nieuwe project staat geheel in het teken van bloemen en het voorjaar.
Welke bloemen kunnen er uit de bolletjes komen? Wat hebben bollen nodig om te groeien? Wat is zaaien? Wat is het uiterlijk verschil tussen een kip en een haan? Enz. enz.  Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens onze lessen. Uiteraard wordt er weer het nodige geknutseld, voorgelezen, gezongen, gerekend en mogen ze verkleed als heuse boer of boerin spelen in onze jonge-dierenhoek of als bloemenverkoper in onze bloemenwinkel. In deze speelhoeken spelen de kinderen altijd graag! Ook hebben we dit jaar een graan tafel en daarin kunnen de kinderen aan de slag en ervaren dat in de verschillende formaat bekertjes een andere hoeveelheid graan past….. Wij hebben al één zak graan gekregen van de opa van Febe, mocht u nog een adresje weten voor meer graan, wij houden ons aanbevolen.

Welkom Thomas van Andel!
Thomas is deze maand 4 jaar geworden en gestart in groep 1-2b. Wij wensen hem een fijne tijd toe op onze school!

Helaas!!!
Ons jaarlijks terugkerende kleuterfeest op 16 mei gaat dit jaar helaas niet door omdat wij, na 3 oproepen te hebben gedaan, slechts één aanmelding van een hulpouder hebben ontvangen. Wij zijn dus genoodzaakt om deze dag anders te gaan invullen. T.z.t ontvangt u hierover meer bericht.

Groep 3 en 4

Na de vakantie zijn we weer van start gegaan. Nu juf Ria afscheid heeft genomen, mag ik het stokje van haar overnemen. 
Ik zal me even kort voorstellen.
Mijn naam is Melanie Faber en ik woon in Sleeuwijk. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 11 en 14. In mijn vrije tijd hou ik er van om allerlei soorten soep te maken. Graag zo vers en onbekend mogelijk.
Lekker wandelen met een goede podcast of in een goed boek duiken, doe ik ook graag.
De afgelopen 16 jaar ben ik werkzaam geweest op verschillende scholen binnen 'De Stroming’. De dagen die ik nu voor deze groep heb gestaan, zijn goed bevallen. Ik zie veel enthousiasme, gezelligheid en behulpzaamheid in de groep, leuk!

We gaan er een fijn half jaar van maken!

Hartelijke groet,

Melanie

Groep 5 en 6

Gastles zwerfafval
Op woensdag 8 maart kregen we een gastles over zwerfafval van Team Schoon. Allereerst kregen we een stuk theorie over wat zwerfafval is, wat de oorzaak is en hoe we dit kunnen verminderen. Ook werd onze kennis getest met een leuke en interessante quiz. De intentie was om ook zelf afval te gaan ruimen, maar vanwege de sneeuw ging dat helaas niet door. In plaats daarvan hadden we een leuk afvalspel, waarbij onze kennis werd getest over in welke afvalbak verschillend afval hoort. 
Gelukkig deden we met de school ook mee aan de Landelijke Opschoondag en konden we daar ook onze bijdrage leveren aan weer een schonere omgeving!

Rapporten mee
Aanstaande dinsdag 22 maart gaan de rapporten weer mee voor alle kinderen. We zitten alweer over de helft van het jaar en de eerste cito toetsen zijn afgerond. Van maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart zullen de gesprekken zijn en hopen we jullie daar weer te ontmoeten. Vorige keer waren bijna alle kinderen aanwezig bij het rapportgesprek. Dit gaf mooie en vooral waardevolle gesprekken, waarbij de kinderen zich echt meer verantwoordelijk voelden. Ze zijn tijdens deze gesprekken weer van harte welkom!

De spreekbeurten zijn gestart!
Enthousiasme, nieuwsgierigheid, zenuwen, spanning, plezier, we hebben het allemaal voorbij zien komen in de voorbereidingen en wellicht u thuis ook! We zijn namelijk na de voorjaarsvakantie gestart met de spreekbeurten en zullen hier tot aan de zomervakantie mee bezig zijn. Alle kinderen komen een keer aan de beurt. De kinderen van groep 6 weten al wat hen te wachten staat, maar voor de kinderen van groep 5 is dit nieuw. Onwijs leuk om te zien hoe veel kinderen al gemotiveerd aan de slag zijn gegaan. Wij ondersteunen de kinderen uiteraard en er is altijd ruimte voor vragen. Voor de hele klas is het altijd weer een feestje als we naar de verschillende spreekbeurten mogen luisteren!

Creatief
De afgelopen weken zijn we een aantal lessen bezig geweest met het bouwen van bruggen. De brug moest een afstand van ongeveer 25 cm kunnen overbruggen. Er was een duidelijk verschil te merken tussen de bruggen van lollystokjes die verlijmd zijn en de bruggen die gebouwd werd met kapla. Toch was het zeer goed gelukt om de bruggen voldoende stevig te bouwen dat er een klein autootje overheen kon rijden.  Hieronder zien jullie een aantal van deze bruggen.

Groet,

Juf Annelies & juf Jetske

Groep 7 en 8

Na een lekkere vakantieweek was het goed om iedereen weer vrolijk, uitgerust en vol vakantieverhalen terug te zien.
Inmiddels al weer lekker een week of twee flink aan het werk.
De analyses van de Citotoetsen zijn gemaakt, dus we weten hoe de kinderen ervoor staan en wat voor werk er aan de winkel is. Voor groep 8 is het nog maar een week of vijf en dan begint de IEP-eindtoets. Weer een mijlpaal! Daarna gaan we toch langzaam aan richting alles wat er bij hun afscheid komt kijken. Een drukke, maar gezellige en dierbare tijd! Groep 7 en 8 hebben deze keer voor de bijlage gezorgd, veel leesplezier!

Verkeersquiz
Voor de vakantie stond de vraag nog open over de finale van de verkeersquiz! Wij hebben de 4e plaats gehaald en daarmee is een bon van €200,- gewonnen. Wat een fantastische prijs! Dit mogen we besteden aan iets leuks wat dan ook nog een link met verkeer moet hebben. We zijn nog aan het broeden op een leuke activiteit of iets voor in de klas.
Gefeliciteerd kanjers!

EHBO
Maandag 20 maart is het dan zover: de kinderen in groep 8 gaan op voor hun EHBO-diploma. Zowel hun theoretische als praktische kennis wordt getoetst. Ze moeten dus nog wel wat leren en oefenen, misschien kunnen jullie je opwerpen als goede lotusslachtoffers? Wel een heel prettig idee dat jullie zo meteen goed opgeleide EHBO-ers in huis hebben!

Rapporten
Volgende week dinsdag gaan de rapporten weer mee naar huis, maar er is nog een behoorlijk aantal rapportmappen dat nog de weg van huis naar school moet maken. Er hangt een lijst op het bord, de kinderen weten er dus van, dus graag deze week de mappen even meegeven, zodat wij ze weer met een mooi rapport kunnen vullen!

Inschrijfdagen voor het VO.
Afgelopen week zijn de inschrijfdagen voor het VO geweest. Op zich geen spannend gebeuren, maar voor de kinderen wel een bijzonder moment: het vastleggen dat je volgend jaar naar een andere school gaat en dus onze school gaat verlaten.
Iedereen gaat naar de school van zijn of haar keuze en dat is mooi! Wij zullen nu alles in orde maken voor een goede overdracht, wat daar waar nodig ook kan bestaan uit een gesprek met de VO-school. Van de onderwijskundige rapporten ontvangen jullie een kopie op het moment dat die klaar zijn.

Spreekbeurten
Groep 8 heeft het spits afgebeten en we gaan weer beginnen aan een periode van luisteren naar mooie en goede spreekbeurten over allerlei verschillende onderwerpen. Wij verheugen ons hierop en de verwachtingen zijn hoog gespannen, want wij hebben de afgelopen jaren veel goeds voorbij zien komen.
Zij zullen vast willen oefenen met jullie als publiek, dus geef ze goede feedback waardoor ze vol vertrouwen voor de klas kunnen gaan staan!

Fijn weekend allemaal!

Jakobien, Roos en Carien


Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl