Nieuwsflits nr 12, 6 juli 2023

6 juli 2023

Belangrijke data:
7 juli: Vossenjacht
7 juli vanaf 12.00 uur zomervakantie
21 augustus: school begint weer

De laatste Nieuwsflits van het schooljaar!

Dit was het dan weer voor dit jaar! Altijd weer een moment, maar om nu vakantie te gaan vieren, vinden wij ook wel weer een heel fijn idee.
We hebben nog veel gedaan: schoonmaakavond, juffendagen, gezellige dagjes uit, Cito-toetsen afgenomen, de school zo goed en zo kwaad als het ging opgeruimd, een musical voorbereid, afscheid genomen van een boel mensen en dan zitten we ineens in de laatste week en is het schooljaar zo goed als voorbij!
Wij hebben een prachtig jaar gehad: er is veel gebeurd en er is veel gedaan, we hebben weer van alles geleerd met en van elkaar, er is enorm veel gelachen, we hebben een nieuwe collega mogen verwelkomen, we hebben alle kernwoorden die op de wand staan weer invulling gegeven en we hebben weer met geweldige kinderen mogen werken!
Nu tijd om vakantie te gaan houden, iedereen is er wel aan toe. Even bijtanken, de zinnen verzetten, de blik verruimen waardoor er weer een heleboel energie wordt opgedaan voor weer zo'n mooi schooljaar.
Wij wensen jullie allemaal een heel mooie, gezellige, ontspannen, vrolijke en heerlijke vakantie toe! Geniet!!

Dag lieve buurvrouw Nel!

Nel gaat na vele jaren stoppen met haar werk voor/in het OVO. Wat vinden wij dat jammer, want zij was een geweldig lieve, attente en meedenkende buurvrouw! Altijd konden wij van alles lenen, soms was ze ons zelfs een stap voor, stond zij klaar met van alles om een feestje leuk aan te kleden en zo hoorde zij op haar manier ook bij school.
Nu weten wij dat vrijdag 7 juli het officiële afscheid is, maar wij wilden zelf samen met de kinderen gedag (tot ziens!) zeggen tegen Nel en haar ook een beetje in het zonnetje zetten.
Maandag was zij om 11.30 uur op school en alle kinderen zaten in de hal. Van hen kreeg zij een strandstoel met alle namen van de kinderen erop en van school een mooi gouden hangertje, een hamsa handje. De hamsa hand brengt de eigenaar geluk, goedheid, overvloed, vruchtbaarheid en een goede gezondheid. Voor het thema vruchtbaarheid zaten er ook bloemenzaadjes bij.
De kidneren hebben haar in koor bedankt en wij zeggen allemaal: 'Tot ziens, Nel!'

Veel dingen in het schooljaar hadden wij niet zonder jullie kunnen doen!

Samen is één van onze kernwaarden, samen maken wij er een mooi schooljaar van!
Heel veel dank voor alles, ook jullie worden even in het zonnetje gezet. Hopelijk gaan we er volgend jaar samen weer een heel mooi jaar van maken!

Afscheid van Willie!

Willie is een paar jaar onderwijsassistent bij ons geweest en dat was enorm gezellig en goed. Een warm en lief mens waar kinderen meteen een band mee kregen en dat was prachtig om te zien. Zij stond altijd voor ons klaar, wilde alles doen en zij was eigenlijk een van ons. Aan deze tijd is nu een einde gekomen, soms kan niet alles meer. Zij heeft haar afscheid in groep 3/4 gevierd en uiteraard heeft zij van het team ook een cadeautje gekregen!
Dag lieve Willie! Dank voor alles wat je voor de kinderen en voor ons gedaan hebt. Kom vooral nog gezellig eens langs, wij kijken er al naar uit!

Het jaar gezellig afsluiten met het team

Als team sluiten wij ook altijd even buiten school het jaar op een gezellige manier af. Dit jaar mochten wij bij Petra in de tuin komen lunchen. Wat zijn wij hartelijk en gastvrij ontvangen! Het voelde al een beetje als vakantie. Heerlijk om zo ontspannen even met elkaar te zijn, te praten over van alles en nog wat en elkaar even buiten de schoolmuren te zien.
Wij hebben een heerlijke middag gehad! Dank je wel Petra!

Afscheid nemen van 13 geweldige kinderen!

Altijd weer een dingetje aan het eind van het schooljaar: afscheid nemen van groep 8! Wij willen eigenlijk dat zij blijven, weten dat dit niet kan en ook niet goed is, de kinderen zeggen dat ze willen blijven, maar staan te trappelen van ongeduld om de volgende stap te zetten en zo moet het ook zijn. Een dingetje voor ons dus, want wij moeten afscheid nemen en ook al weten we dat al een heel jaar lang, het blijft een lastig moment. Ze zijn ons dierbaar, we hebben veel van ze gezien en veel met ze meegemaakt en dan wil je eigenlijk geen gedag zeggen, wij gaan ze missen.
Maar goed, dinsdag was het dan zover: de eindmusical! Wat hebben ze het goed gedaan, ondanks alle zenuwen en dingen moeten doen die ze doodeng vinden! Het was een enorm feest en wat zijn we trots op ze! Ze hebben het super gedaan en dat hebben we in relatief korte tijd voor elkaar gekregen. Knap hoor!
Gisteren hebben zij door het poortje, een haag van kinderen, de school officieel verlaten en gingen zij op weg naar hun eindfeest.
Gelukkig zien we ze nog terug bij de Vossenjacht vrijdag.
Wij wensen hen een heerlijke vakantie toe en voor daarna heel veel succes en vooral heel veel plezier in het VO! Wij hopen dat ze nog wat leuke verhalen komen vertellen.
Zonder script zijn we nergens en ook dit jaar heeft Carina hier weer voor gezorgd op basis van de zelfbedachte verhaallijn. Geweldig hoe ze dat zo snel gedaan heeft en er zo iets leuks van heeft weten te maken. Dank je wel Carina!!
Daarnaast heeft Wouter ons enorm geholpen met alle technische dingen, het geven van tips voor het spel en gewoon met alle gezelligheid. Dank je wel Wouter voor alle uren en energie die je hierin gestopt hebt. Nu lekker in de hangmat met een lekker glas in de hand!
Dan is er natuurlijk geen musical zonder een echt podium: dank jullie wel Wouter en Wil voor het halen en terugbrengen van de podiumdelen, echt super.
Wat een leuke verrassing voor de kinderen dat meester Remon, de sportcoach/gymleraar, ook kwam kijken! Dat vonden ze wel heel stoer.
Last but not least: ouderraad dank voor alles wat jullie gedaan hebben om alle gasten te voorzien van een drankje en een heel lekker hapje! We hebben even moeten improviseren, omdat het weer niet meewerkte, maar de gezelligheid was er niet minder om.

Afscheidscadeau groep 8

Wij zijn enorm verrast door en verwend met het afscheidscadeau van groep 8. Een heel mooi halfrond tuinbankje, waarop alle namen van de kinderen op naamplaatjes staan vermeld. Het is een sieraad voor onze tuin! Maar dat is nog niet alles; dat bankje komt om een appelboom te staan. Dat boompje komt later, want het zal anders de -warme- zomervakantie niet overleven.
Volgend voorjaar zitten wij met een kopje koffie heerlijk ontspannen op het bankje onder het blad van een appelboom! Wij zien dit al helemaal voor ons!
Dank jullie wel voor dit enorm leuke en mooie cadeau, waar wij heel erg blij mee zijn!

Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Zij willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.
De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.
Wij gaan meedoen en zijn daar heel blij mee!
Komend schooljaar gaan wij de bibliotheek opzetten door onze boekenkasten door te spitten en op te schonen, een nieuwe collectie te krijgen en alles dan ook nog eens leuk en efficiënt in te richten, waarna wij eind van het jaar de bibliotheek hopen te openen, zodat wij kinderen urenlang leesplezier kunnen geven.
Lezen is voor alles belangrijk: plezier, fantasie, inleven, woordenschat, spelling, tekstbegrip, zinsbouw, opbouw van een verhaal zien, leren over over allerlei onderwerpen en nog zoveel meer. Wij kijken uit naar het eindresultaat van onze bibliotheek!

Contract tekenen voor de bibliotheek op school.

Groep 1 en 2

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie!!!

Imme, veel plezier op je nieuwe school en in jullie nieuwe huis!!!

Groep 3 en 4

Wenmoment
Donderdag 29 juni was het wenmoment voor de groepen 3 en 4. De nieuwe groep 4 schuift een stukje op in het lokaal om ruimte te maken voor de kinderen van de nieuwe groep 3. We krijgen 3 nieuwe meiden in onze klas. Noa, Wendy en Naomi, van harte welkom alvast!
We hebben kennis met elkaar gemaakt, gezellig gepraat, gewerkt uit een werkboekje en de verjaardagskalender voor volgend schooljaar gemaakt. We hebben er zin in!

Afscheid
Rivka gaat in de vakantie verhuizen naar Keijenborg. Wat fijn dat je zoveel jaar bij ons in de klas hebt gezeten. We wensen je heel veel plezier op je nieuwe school. Stuur je ons nog eens een berichtje?

High tea
Wat een gezellige dag hadden we met de high tea. Kleine pizza’s, cupcakes, flensjes, zo veel lekkers gebakken. Een ontspannen sfeer in de groep, lekker gegeten met elkaar.

Bedankt voor alle inzet!
Tijdens de high tea hebben we afscheid genomen van juf Willie. Fijn dat ze ons zo goed heeft kunnen helpen. Juf Willie heeft een voorleesboek, een strandtas en een mooi bloemenkunstwerk gekregen.

Afsluiting
De kasten en tafels zijn gepoetst, de laatjes van de kinderen zijn leeg, de rapporten zijn mee, tijd om af te sluiten. Het was een fijn schooljaar. Gestart met juf Ria, afscheid genomen van juf Ria, daarna mocht juf Melanie de klas gaan begeleiden. Best een verandering, maar we hebben het goed aangepakt met elkaar. Trots op de kanjers van groep 3 en 4!

En voor nu:

Een hele fijne vakantie en tot volgend schooljaar!

Groep 5 en 6

Schoonmaakmiddag!
Langs deze weg willen we de twee ouders en 2 kinderen die ons hebben geholpen tijdens de schoonmaakmiddag heel hartelijk bedanken! Zonder jullie hulp waren we nog veel langer bezig geweest. We zijn heel blij met onze frisse klas. 

Doorschuiven
Eindelijk was het zover, doorschuiven naar de volgende groep. Van 10:00 tot 12:00 gingen de groepen kennismaken in de nieuwe samenstelling.  Groep 6 ging naar groep 7/8. en groep 5 schoof door naar de andere kant van de klas om ruimte te maken voor de nieuwe groep 5. We hadden als juffen een koffer met daarin allerlei spulletjes, waarbij de kinderen mochten raden wat bij wie hoort. Toen hebben we nog een M&M spel gespeeld, waarbij iedereen een M&M kreeg en daarmee bij een klasgenoot langs mocht gaan met een vraag die bij die kleur hoorde.  Dit was leuk, leerzaam en lekker! Als afsluiting van het doorschuiven zijn we begonnen met het maken van een verjaardagskalender. En om 12:00 was het alweer tijd om naar huis te gaan. We vonden het erg gezellig groep 4, straks groep 5. We hebben er zin in en tot volgend jaar! 

High tea
Op donderdag 29 juni hebben we met de klas een gezellige middag gehad met een heerlijke high tea. Wij als juffen zijn enorm verwend met lieve cadeautjes. Nogmaals hartelijk dank. Als afsluiting van de dag hebben we nog bingo gedaan waarbij mooie prijzen waren te verdienen. 

Rare haren dag
De kinderen hadden met elkaar bedacht om een rare haren dag in te lassen. Ze hadden er ook echt werk van gemaakt. Bij deze nogmaals een mooie foto. 

Monoloog als een chef-kok
Bij de taalles van groep 6 stond als opdracht: de leerlingen houden een monoloog over een gerecht, alsof ze een tv-kok zijn. Ze maken daarbij gebruik van hun spiekbriefje.  Zodoende stonden ze allemaal om de beurt  met koksmuts op voor de klas om hun recepten te presenteren.  

Lekker lezen in de zomervakantie
Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat een terugval optreedt in de vakantie, is het belangrijk om thuis regelmatig te blijven lezen. Of op andere manieren te oefenen met woorden en letters, zoals met spelletjes en doeboeken.
Bij het afnemen van een leestoets technisch lezen aan het begin van het schooljaar, net na de zomervakantie, is bij een aantal kinderen een terugval in leesvaardigheid te zien. Dit wordt zomerdip of zomerverval genoemd. Door in de zomer door te lezen met je kinderen, zorg je ervoor dat de leesontwikkeling tijdens de vakantie gewoon doorgaat. Hieronder ziet u nog meer tips. (Alle kinderen hebben een leesbingo meegekregen in hun rapport)

We wensen iedereen een heerlijke vakantie toe, juf Jetske en juf Annelies

Groep 7 en 8

Dagje gezelligheid
Geen juffendag, geen verjaardagen vieren, maar gewoon een gezellig dagje met elkaar aan het eind van het schooljaar! Toch is het voor velen gewoon een juffendag en zijn wij enorm lief verwend door veel kinderen. Was absoluut niet nodig, zo'n leuke dag is écht al een groot cadeau voor ons, maar iedereen enorm bedankt voor alles!
‘s Ochtends met pontje over en op naar het Gorcums museum. Daar werd de klas in twee groepen verdeeld: één helft ging meteen aan de knutsel (allerlei materiaal en leef je uit!) en de andere helft kreeg een rondleiding door de tentoonstelling ‘Te land, ter zee en in de lucht’.
Halverwege het programma werd er gewisseld.
De tentoonstelling is enorm leuk, verrassend en divers. Juist ook voor kinderen aansprekend.
Het knutselen was ook boeiend om te zien. De één gaat meteen aan de slag, de ander wil echt samenwerken en weer een ander heeft werkelijk géén idee waar met wat te beginnen!
Om kwart over 11 half rennend bij de pont aangekomen en weer terug naar Woudrichem.
Op naar het Oudendijkse strandje! Iedereen had lekkere baksels bij zich, het was een waar feest!
Een heel aantal kinderen had nog enorm lieve en attente cadeautjes gegeven😊
Zo leuk ook als het zelf gemaakt is. Dank jullie wel, had echt niet gehoeven. Deze dag was al een groot cadeau!
We hebben allemaal genoten van een gezellige, ontspannen en vrolijke dag!
Lisette, dank dat wij een ochtend in jouw mooie museum mochten zijn!

Doorschuifochtend
Vorige week hebben wij groep 6 op bezoek gehad. Zij kwamen gezellig even kijken hoe het in groep 7/8 was en wij konden even zien wie wij volgend jaar allemaal mogen verwelkomen in groep 7 en ook hoe de combinatie met de toekomstige groep 8 zal zijn.
Het was een gezellige ochtend, we hebben naast de beroemde tafeltoets een leuk spel gespeeld en een begin gemaakt aan de verjaardagskalender. Ook mochten de kinderen vragen stellen over hoe het in groep 7/8 was.
Wij zagen dat sommige kinderen het best spannend vonden, maar dat is logisch. Ook zagen wij al snel welke kinderen wij niet gaan helpen door die naast elkaar te laten zitten of zich achterin de klas te laten verstoppen. Mooi dat dit zo snel duidelijk wordt.
Het was een leuke en vrolijke ochtend, dat belooft veel goeds voor volgend jaar!

Rapporten
De kinderen hebben hun laatste rapport van dit schooljaar, groep 8 zelfs van hun schooltijd gekregen, en daar mogen ze trots op zijn. Er staan vele tops in, maar ook wel wat tips voor het volgende schooljaar. Een leven lang leren, er is altijd wel weer wat wat beter of anders kan en dat is ergens ook heel leuk. Nu de vakantie in en dan volgend jaar met zowel de tops als tips aan de slag!

En dan nu: vakantie!
Na een enorm leuk, druk, enerverend en bijzonder schooljaar is bij ons de batterij een beetje leeg, tijd om die weer op te laden. Wij weten dat dit bij jullie en de kinderen niet anders is, dus het is mooi dat de zomervakantie begint.
Wij willen jullie bedanken voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben, hoe we samen dit schooljaar tot een succes hebben kunnen maken, alle vrolijkheid en gezelligheid en met elkaar het beste voor jullie kinderen willen doen. Wij hebben ervan genoten!
Wij wensen jullie een heerlijke vakantie waarin jullie lekker kunnen uitrusten, ontspannen, genieten van gezelligheid met elkaar en niet zo geleefd worden door van alles dat moet.
Geniet en tot volgend schooljaar!

ZOMERVAKANTIE….. ENJOY! | Woorden citaten, Inspirerende citaten,  Zomercitaten

Roos, Jakobien en Carien

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl