Duurzame modeshow op Basisschool Oudendijk

18 maart 2024

Afgelopen vrijdag sloot Basisschool Oudendijk de week van circulariteit af met een spetterende modeshow vol hergebruikte materialen. Het was de feestelijke afsluiting van het cultuurthema Design & Techniek.

De afgelopen zes weken werkte Basisschool Oudendijk aan dit cultuurthema, met veel aandacht voor duurzaamheid. In de klassen is op eigen en passende wijze aandacht besteed aan wat de kledingindustrie voor het milieu betekent en hoe goed het is om oude kleren te hergebruiken door ze een nieuwe look te geven, of met afval-/restmaterialen kleding of andere leuke dingen te maken.

Kinderen hebben met de hand genaaid en gehaakt, naaimachines draaiden overuren, er is geniet, geplakt, gebonden en nog zoveel meer. Met de creativiteit van de kinderen ontstonden de meest originele kledingstukken en accessoires. Shirts zijn gepimpt, topjes gehaakt, petten en zonnebrillen versierd. Er zijn zelfs hele outfits ontworpen van chipszakjes en kranten.

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl