Basisschool Oudendijk behaalt vignet Gezonde School

20 juni 2024

Wij hebben het vignet Gezonde School behaald en mogen ons nu drie jaar lang Gezonde School noemen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

We werken op school structureel en planmatig aan het vanzelfsprekend maken van een gezonde leefstijl. Want werken aan gezondheid loont. Hiervoor zetten we de Gezonde School-aanpak in. Dit is een integrale aanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid. Een échte Gezonde School, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is.

Onze school heeft speciale aandacht voor het thema Welbevinden. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in: wij zijn een Kanjerschool, cultuurprojecten, Kinder Meedenk Raad, schoolkamp met groep 3 t/m 8, jarigen toezingen met de hele school, activiteiten die groepsdoorbrekend en klasoverstijgend zijn, LEV2Live in de bovenbouw, judolessen (komend jaar voor de 2e keer), meten van welbevinden en sociaal-emotionele ontwikkeling, een goede zorgstructuur, Lentekriebels, mediawijsheid vergroten scholing van teamleden en zo nog veel meer!

Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad, MBO-Raad, het RIVM en GGD GHOR Nederland. Wil je meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl/vignet.

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl