Nieuwsflits nr 11,

20 juni 2024

Belangrijke data:
24 juni: schoonmaakavond groep 5/6 en 7/8
27 juni: schrijversbezoek, opening schoolbibliotheek, afsluiting cultuurproject Dans, afscheid Juf Jetske
1 juli: schoonmaakavond kleuters
2 juli: schoonmaakavond groep 3/4
4 juli: doorschuifochtend
9 juli: rapporten mee, generale repetitie musical voor de school, 's avonds voor genodigden
10 juli: poortje groep 8
12 juli: Vossenjacht en 's middags start zomervakantie

TROTS!

Onze school werkt structureel en planmatig aan een gezonde leefstijl

Wij hebben het vignet Gezonde School behaald en mogen ons nu drie jaar lang Gezonde School noemen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!
We werken op school aan het vanzelfsprekend maken van een gezonde leefstijl. Want werken aan gezondheid loont. Hiervoor zetten we de Gezonde School-aanpak in. Dit is een integrale aanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid. Een échte Gezonde School, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is.
Onze school heeft speciale aandacht voor het thema Welbevinden. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in: wij zijn een Kanjerschool, cultuurprojecten, Kinder Meedenk Raad, schoolkamp met groep 3 t/m 8, jarigen toezingen met de hele school, activiteiten die groepsdoorbrekend en klasoverstijgend zijn, LEV2Live in de bovenbouw, judolessen (komend jaar voor de 2e keer), meten van welbevinden en sociaal-emotionele ontwikkeling, een goede zorgstructuur, Lentekriebels, mediawijsheid vergroten kennis van teamleden en zo nog veel meer!

Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad, MBO-Raad, het RIVM en GGD GHOR Nederland. Wil je meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl/vignet.

Inzet formatie volgend schooljaar

Vandaag krijgen jullie een e-mail waarin uitgelegd wordt hoe we volgend jaar de formatie gaan inzetten, nu we nog een vacature hebben openstaan.
Wij proberen op allerlei manieren te werven, doen jullie ook met ons mee?

Klussenochtend

Zo gaat het een keer niet door, vanwege te weinig belangstelling/deelnemers, zo hadden we afgelopen zaterdag een hele leuke en goede ploeg bij elkaar. Een goede mix van ouders van kleuters en ouders van kinderen die al wat langer bij ons rondlopen. Mooie manier ook om elkaar te leren kennen.
Er is heel veel gedaan en dat enthousiasmeert en motiveert. Ikea kasten in elkaar gezet (schoolbibliotheek) leeshuisjes in elkaar gezet (Wouter Hoekstra wat heb je fantastisch werk geleverd!!), onder de buitenmatten schoongemaakt, straatkolken leeggemaakt, opruimklussen in kleutergebouw, rijdend speelgoed reparaties en dan nog het nodige boor-, timmer- en schroefwerk! Een gezellige pauze met taart erbij en zo vloog de ochtend voorbij!
Hopelijk is dit een nieuw begin van vele goed bezochte, gezellige en productieve klussenochtenden! Alle klussers: dank jullie wel!

Hubo Sleeuwijk, veel dank voor het sponseren van verf voor in het kleutergebouw! Wij zijn er blij mee en straks de kleuters ook!

Afscheid juf Jetske

Nog maar een weekje en dan gaat juf Jetske met haar Jan een jaar lang de wereld rondreizen! Wat een heerlijke gedachte en wat een fantastisch vooruitzicht! Nog maar 2 werkdagen en dan zit haar tijd als juf bij ons op school erop.
Natuurlijk nemen wij nog op onze eigen manier afscheid van haar met de kinderen en het team, maar ook nu alvast een afscheid in de Nieuwsflits!
Wij hebben een goede tijd met haar gehad, zij was een leuke en goede collega en heel lief voor de kinderen. Zij heeft niet alleen een passie voor het onderwijs, er is nog zoveel meer waar zij blij van wordt en ook deze wegen heeft zij onderzocht. Dit heeft ertoe geleid dat zij naast haar baan in het onderwijs ook nog een eigen praktijk heeft als o.a. energetisch therapeute. Een bezige bij!
Nu is dan de tijd dat zij met Jan de wereld door reizen gaat ontdekken.
Wij wensen haar een prachtige reis, onvergetelijke ervaringen en alles wat je maar mag wensen van het aankomende jaar!
Dank voor alles wat je voor de school en de kinderen hebt gedaan, we hebben goede jaren gehad. Jetske, wij zwaaien je volgende week uit, maar nu ook alvast: een heel goede reis en tot ziens! Stuur ons een leuk kaartje uit een exotisch oord!

Groep 1 en 2

Vervoer

Dat was het thema dat de afgelopen weken centraal stond tijdens onze lessen, een herkenbaar onderwerp voor de kinderen met heel veel mogelijkheden. Uiteraard was onze eigen trein favoriet en ook de peuters op de peuterochtend hebben daar heerlijk in gespeeld. Welk vervoermiddel gaat sneller? Kun je in ieder dorp op de trein stappen? Hoe en waar moet je betalen als je met b.v. de bus meegaat? Allerlei vragen die wij met elkaar hebben beantwoord. De kinderen hadden graag alle vervoermiddelen uitgeprobeerd, maar het is alleen de bus geworden, maar dat was een feestje! Voor sommigen was het echt de eerste keer dat zij met de bus meegingen. Met hun eigen OV chipcard mochten ze inchecken en zelfs de chauffeur speelde het spel goed mee door iedere keer als er een kind in de bus stapte en de OV langs het apparaat te halen, ‘piep’ te zeggen. Het werd een rondje Woudrichem met herkenbare plekken. Hé, daar woont mijn oma….

Vakantie in aantocht…
De laatste weken kunnen de kinderen zich alvast voorbereiden op de vakantie… Er is een zomerse-hoek ingericht en daar kunnen zij zich alvast op vakantie wanen. Verder hebben zij een spelletjeskaart met ontwikkelingsspelletjes gekregen en die spelletjes moeten zij de komende weken doen en afvinken op hun kaart.

Inloop woensdag 26 juni a.s.
Om jullie kind in de gelegenheid te stellen een rondleiding in het kleutergebouw te geven en jullie te laten zien en vertellen wat zij gedaan hebben, nodigen wij jullie van harte uit op woensdag 26 juni a.s  van 12.30 - 13.00 uur.
Hopelijk tot dan!

Schoonmaak
Maandag 1 juli  a.s. gaan wij de kleutermaterialen weer schoonmaken. Wij zouden het heel fijn vinden als jullie allemaal komen helpen! Ook al hebben jullie misschien maar een uurtje tijd, wij zijn er blij mee! Vele handen maken licht werk en dan kunnen wij snel klaar zijn! Wij rekenen op jullie!

Pyjamafeest!!
Op vrijdag 5 juli vieren wij onze verjaardag met de kinderen. De kinderen mogen allemaal in pyjama komen en ontbijten op school. Wij verwachten hen gewoon om 8.30 uur op school. Verder hoeven zij geen pauzehap mee te brengen.

Fijn weekend, Petra en Ingrid

Groep 3 en 4

Dieren in de klas
Julie heeft haar kuikentjes in de klas laten zien, we mochten ze even vasthouden en aaien. Wendy heeft kittens waar we mee mochten kroelen, heel lief! 

Zomer in de klas
We houden van ijs, dus maken we ijs! Het ruikt lekker fris in de klas naar wasmiddel 😉 Laat die hete zomer nu maar komen.

IEP en rapport
Afgelopen weken is er gewerkt aan de IEP. Per kind is het nu mooi duidelijk welke groei ze door hebben gemaakt.
De resultaten komen in het rapport.

Verhalen schrijven in groep 4
Tijdens de taallessen hebben we het vaak gehad over de opbouw van een verhaal. Begin, midden, eind. Nu was het tijd om zelf een verhaal te schrijven op de computer. Leuk plaatje erbij zoeken en dan doorsturen naar de juf. Het boek is nu compleet en staat in de schoolbieb. Kom ook maar eens een kijkje nemen!

Fijn weeekend,

Melanie en Willemien

Groep 5 en 6

Taal/ spelling/leesles over gedichten
Deze week hebben we een les gehad over gedichten. Voor de kinderen was het even wennen om in de kring te starten en meteen allerlei verschillende gedichten voorgeschoteld te krijgen. Gaandeweg kregen ze er meer lol in en werd er gespeeld met hard-zacht, snel-langzaam lezen. Ook oefenden ze met interpunctie. Dus hoe klinkt een stuk tekst nou als je alle punten weg laat of juist een heleboel meer punten toevoegt? Er waren kinderen die een gedicht gingen naspelen, wat zorgde voor flink wat lol over spinnen, levende bezems,enz. Tot slot heeft iedereen een elfje geschreven over het gedicht: de spin Sebastiaan van Annie M.G.Schmidt. Ze zijn te lezen in de bijlage. 

Bezoek imker
Vandaag op donderdag 20 juni hebben wij een bezoek aan de imkerij bij Yotam. Een aantal maanden terug was groep 3/4 op bezoek geweest en nu konden wij nog vlak voor het einde van het schooljaar ook op bezoek komen. We kijken enorm uit naar dit leuke uitje!

Juffendag en afscheid juf Jetske

Op donderdag 27 juni vieren wij ons juffenfeest! Deze feestelijke dag beginnen we met een klassen ontbijt. Voor dit ontbijt neemt iedereen iets mee. Verder zal het een dag vol gezelligheid worden en zal dit tevens de laatste dag zijn waarop juf Jetske in de klas is. 

Opening schoolbibliotheek
Op donderdag 27 juni hebben we de officiële opening van onze schoolbibliotheek, wat natuurlijk een feestje op zich is! Speciaal hiervoor komt een bekende schrijver alle klassen bezoeken. Daarnaast zullen we ook samen de bibliotheken openen. 

Groep 7 en 8

IEP, IEP, IEP
Groep 7 heeft de tweede ronde IEP-toetsen van dit schooljaar gemaakt. Wij hebben er al globaal naar gekeken, de analyse moeten we nog maken, maar wij zien van alles gebeuren. Soms verwacht, soms verrassend, kinderen blijven ons verbazen!
Als wij alles gedetailleerd hebben kunnen bekijken, voor onszelf alles kunnen verklaren en duiden en weten waar de aandachtspunten liggen, maken we een opzet voor volgend schooljaar. In november maken ze weer een toets en dat levert ons samen met onze eigen bevindingen een voorlopig advies op voor het VO en daarover zullen wij met jullie in gesprek gaan.
De resultaten van de net gemaakte toetsen geven we weer mee het rapport.

Rapporten
Op 9 juli gaat het laatste rapport van dit schooljaar mee naar huis. Wij hebben nog niet alle rapporten op school. Graag dat wat nog thuisligt meegeven naar school, zodat wij de mapjes weer op tijd kunnen vullen met alle belangrijke informatie over jullie kind!

Sociogram
Wij hebben een week of twee geleden een sociogram afgenomen in groep 7. Scores voor samenwerken, vriendschap en relaties binnen vriendengroepen gaven een leuk beeld weer van hoe men elkaar ziet. Het meeste was bekend, soms was het wat verrassend, maar altijd leuk. Op basis van de door henzelf ingevulde scores hebben we de groepjes voor de laatste weken veranderd. Ze zouden nu helemaal in hun element moeten zijn! Hoe het in de praktijk voor ons uitpakt is ook nog leuk om te zien.

Rapper Thomas
Via muziekwijzer Altena hebben wij deze rapworkshop gekregen. Het was hartstikke leuk! Thomas kreeg de groep goed aan de gang en samen hebben ze een eigen rap gemaakt en daar ook nog een clip voor opgenomen. Wij zijn heel benieuwd naar het eindresultaat dat binnenkort zal komen.

Popart
Terwijl groep 8 met hele andere creatieve dingen bezig is, richt groep 7 zich op popart. Zij moeten uit een stripverhaal kreten en geluiden 'bekijken' en die kunstzinnig volgens de regels van popart vorm geven. Het ziet er heel vrolijk en sprekend uit!

Musical!!
Nog een week of drie en dan is het moment daar: het opvoeren van de musical voor publiek! Wat wordt er hard gewerkt en geoefend. Een heel project, maar er staat al heel wat en daar zijn ze terecht trots op. Afgelopen maandag kwam Carina die het script geschreven heeft, langs om haar professionele blik op alles te werpen. Heel spannend! Zij was dik tevreden en benadrukte nog wat punten op de i, die wij ook al op ons lijstje hadden staan. Verder nog wat heel goede tips en zo weer energie om de laatste weken alles te perfectioneren. Wat een werk en wat een feest!

Poetsen, poetsen!
Maandagavond gaan wij gezellig aan de poets! Heerlijk alles uit de kasten en laatjes, uitmesten, schoonmaken en alles weer helemaal fris. Eigenlijk mogen de kinderen daarna niets meer aanraken van ons!
Het wordt een gezellig avondje, wij hebben er zin in. Emmertje en doekje mee en dan komt het allemaal helemaal goed!

Een heel fijn weekend!

Jakobien, Roos en Carien


Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl