Nieuwsflits nr 1, 12 september 2024

12 september 2024

Belangrijke data
19 september: autoloze schooldag
21 september: schoolfeest
19 oktober: klussenochtend

We zijn weer begonnen!

Wat een feest om na zes weken iedereen weer te zien! Uitgerust, centimeters gegroeid, vol verhalen en gezonde spaninning maar ook vol verwachting uitkijkend naar een nieuw schooljaar.
We zijn het jaar goed begonnen en we genieten van de gezelligheid met elkaar.
Tijdens de eerste weken staan het kennismaken met elkaar, het bouwen aan een mooie basis in de groep, het maken van afspraken in de klas en het wennen aan een nieuwe groep centraal. Natuurlijk wordt er ook volop gewerkt en dat is soms ook nog even wennen.
De informatieavonden zijn ook allemaal gehouden en daarin hebben jullie allerlei informatie over het reilen en zeilen in de groepen van jullie kind(eren) kunnen halen.
Wij gaan er met elkaar een heel mooi jaar van maken waarin wij elkaar nodig hebben en elkaar ook zullen helpen!

Van alles te doen dit jaar!

Veel van de dingen die voor jullie van belang zijn, kunnen jullie vinden in de agenda die op de website staat. Daarnaast informeren wij jullie via deze Nieuwsflitsen, e-mail en Parro.
Een eerste activiteit is meteen een feestje! Cowboylaarzen laten glimmen, hoed even gladstrijken en de line dance skills weer even oppoetsen en dan zijn we helemaal klaar voor het schoolfeest op 21 september! Howdy! Jullie komen toch een gezellige middag in The Wild Wild Oudendijk doorbrengen?! Geef je nog snel op via w.schipper@bsoudendijk.nl en geef daarbij aan met hoeveel volwassenen en kinderen jullie komen.
Een tweede activiteit die op de planning staat is de klussenochtend op 19 oktober. Een ochtend samen gezellig allerlei klussen oppakken. Vele handen maakt licht werk en de school is er enorm mee geholpen. De lijst met klussen wordt tevoren gemaild, zodat iedereen weet wat er te doen is en wat voor gereedschap eventueel meegenomen kan worden. Doen jullie mee? Graag opgeven door mailtje (info@bsoudendijk.nl)of Parrobericht!

Het schooljaar samen aftrappen!

Niet alleen wij zijn met elkaar en met de kinderen het schooljaar goed gestart, ook het bestuur en het team hebben dat samen gedaan. Waardering voor al het werk, het hebben van een goede samenwerking en een open en vertrouwd contact zijn heel belangrijk en dan is het goed om daar aandacht aan te besteden en dan is een gezellige barbecue op het strand een mooi begin van het schooljaar.
De zon deed volop mee, er was goed voor de inwendige mens gezorgd en het leek al met al op een vakantiedag met elkaar. Een heerlijke middag en avond!

Parkeren

Aan het begin van het schooljaar is het goed om de afspraken weer even op te frissen. Ons parkeerbeleid geeft aan om niet in de parkeervakken bij het OVO-gebouw te parkeren, het achteruit rijden tijdens de breng- en haaltijden levert gevaarlijke situaties op. Toch zien wij met een zekere regelmaat dat auto's daar toch parkeren en dat is zo jammer. Leerkrachten parkeren daar heel bewust wel om deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Eén van de plaatsen is bedoeld voor invaliden, dus daar mogen wij sowieso niet staan
Denken jullie hier weer aan en geef het vooral ook door aan anderen die jullie kinderen komen brengen en halen! In de schoolgids staan de regels ook heel duidelijk beschreven.

Parkeren op de Kiss & ride plaats voor de school is uiteraard wel toegestaan.

Verkeer

Donderdag 19 september doen we weer mee met de autoloze schooldag. Op deze dag komen we zo veel mogelijk zonder auto naar school. Via de Parro krijgen jullie meer informatie over deze dag. Afgelopen week hebben we een “voormeting” gedaan in alle groepen met hieronder het resultaat. Dat we maar veel op de fiets en wandelend naar school mogen komen dit jaar! Veiligheid is een belangrijk thema dat dit jaar vaak terug zal komen. Via Parro en de Nieuwsflits houden we jullie op de hoogte.

Groep 1 en 2

Knibbel knabbel knuisje…..
Een kreet uit één van de bekendste sprookjes. Sprookjes dat is het thema waar wij dit schooljaar mee gestart zijn en het valt heel goed in de smaak. In de huishoek kunnen de kinderen het verhaal van Sneeuwwitje naspelen en daarbij ontbreken natuurlijk de kaboutermutsen niet! Tessa bedankt voor het maken van de kaboutermutsen, wij zijn er erg blij mee! Ook het volgen van een route van kiezelsteentjes uit het verhaal van Hans en Grietje hoorde daar natuurlijk bij en dat vonden ze maar wat spannend! En uiteraard zijn de werkjes en andere lessen weer aangepast aan het thema sprookjes.

Nieuwe meubels.
Vorige week hebben wij nieuw meubilair gekregen en daar zijn wij heel blij mee! Ons oude meubilair is gelijk opgehaald en is al onderweg naar Oekraïne. Het wordt daar naar een kinderopvang/weeshuis gebracht. Fijn, dat onze stoeltjes en tafeltjes daar een tweede leven krijgen.

Welkom!
Na de vakantie hebben wij 3 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Het zijn Isa van der Stelt (zusje van Resa groep 6), Ayden Bruijne (broertje van Eliza groep 3) en Amir Albarho   (broertje van Achmed groep 5). Amir komt voorlopig 2 ochtenden per week. Wij wensen hen alle 3 een fijne tijd toe op onze school.

Bedankt!
Jouko heeft onze buitenspeelfietsen gerepareerd en een onderhoudsbeurt gegeven, daar zijn wij heel blij mee! Heel hartelijk bedankt!

De kleuters hebben deze keer voor de bijlage gezorgd, deze kunnen jullie toegevoegd aan deze mail vinden. Veel leesplezier!

Fijn weekend, Oumy en Ingrid.

Groep 3 en 4

We zijn dit schooljaar met veel plezier gestart met deze leuke groep van 25 kinderen. De meeste ouders hebben we maandagavond gezien en gesproken op onze jaarlijkse informatieavond, hartstikke fijn! Groep 3 rond deze week lees thema 1 af en leest al woordjes. Erg leuk om ze te horen lezen,  werken en heel veel te zien oefenen. 
Groep 4 heeft ineens wat meer werk te doen dan vorig jaar en is enthousiast aan de slag gegaan met de voor hen nieuwe taalmethode PIT (Plezier in Taal). Wat een harde werkers hebben we!
In Parro delen we de doelen van rekenen en taal (lezen) zodat jullie een beetje weten waar de kinderen mee bezig zijn. 
Natuurlijk maken we samen ook plezier. Samen spelen, elkaar helpen, zingen en knutselen. Gymmen vinden we ook erg leuk. Groep 4 was dit al gewend in de grote gymzaal maar voor groep 3 was dit nieuw. Afgelopen woensdag zwaaiden we aan de ringen en waren we ook echte acrobaten. 

Excursie
Op dinsdag 1 oktober gaan we op bevertocht in de Biesbosch. Hiervoor zoeken wij 2 begeleiders die een groepje kinderen willen begeleiden die ochtend. We gaan met de bus op en neer en zijn heel de ochtend weg. Als je tijd en zin hebt om met ons mee te gaan dan horen wij dat graag (via Parro is prima). Alvast bedankt.

Groep 5 en 6

Start schooljaar
Op maandagochtend zagen we onze klas weer vol stromen met kinderen. Sommigen waren een beetje gespannen, anderen vol verwachting. Gelukkig viel het allemaal best mee en zijn we goed en gezellig gestart. Leuk dat zoveel kinderen een foto met hun ballon hadden meegenomen!

Gouden weken
De eerste weken van een schooljaar noemen we ook wel de gouden weken. Kinderen moeten wennen, rangorde bepalen, enz. Om dit alles makkelijker te maken doen we dagelijks verschillende activiteiten die in het teken staan van kennismaken, samenwerken en elkaar leren vertrouwen. Hieronder zien jullie een foto hoe jullie als ouders het er vanaf hebben gebracht. 

Informatieavond
Wat fijn dat jullie allen gekomen zijn om kennis met ons te maken. We waren blij dat we jullie vragen konden beantwoorden. En nogmaals: heb je een vraag of zit er iets dwars, blijf niet bij het hek staan maar loop even binnen. We zoeken graag samen naar een oplossing. 

Juf Melanie en juf Annelies 

Groep 7 en 8

Nog wat onwennig kwamen de kinderen groep 7 binnenlopen en heel stoer kwam groep 8 binnenstormen. Altijd weer grappig om te zien hoe kinderen zo verschillend binnenkomen.
Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en is het onwennige er grotendeels af en stormt groep 8 iets minder!
Het is een bijzondere groep want het VO komt steeds dichterbij, het is een afscheidsjaar voor groep 8 en de puberteit doet in meer of mindere mate haar intrede. Al drie elementen die de groep heel speciaal en daarom ook zo ontzettend leuk maken! Wij hebben er alle drie weer enorm veel zin in!
Wij hebben een goede en heel gezellige start gehad en zo langzaam aan begint alles voor de kinderen ook (weer) te wennen.
Wij zijn heel blij dat zoveel ouders onze informatieavond bezocht hebben. Wij hopen dat wij jullie hebben kunnen vertellen over het reilen en zeilen in de groep, maar ook over hoe wij goed kunnen samenwerken om het beste te kunnen doen voor jullie kind. Iets niet duidelijk, stap even binnen!
Ook met jullie hebben we een kennismakingsspelletje gedaan en vliegtuigjes vouwen en gooien blijft leuk!
De volgende ochtend hebben veel kinderen een lief berichtje gevonden op hun wisbordjes gevonden, wat een verrassing!

Wij hebben ook een nieuwe leerlinge in groep 7 helemaal uit Las Vegas, maar met familie op de Oudendijk! Wij leren Engels van haar, zij leert Nederlands van ons. Gezellig dat je erbij bent Amelia, wij wensen je een hele goede tijd toe bij ons!

De eerste weken noemen ze ook wel de Gouden Weken. In wezen hebben we 40 Gouden Weken, maar tijdens de eerste weken staan kennismaken en groepsvorming centraal, de basis van alles.
Veel gebeurt door spelletjes te spelen, samen te werken, positieve zaken duidelijk te benoemen, een open houding naar elkaar en veel plezier te hebben met elkaar. Wij sturen en begeleiden, maar zien ook heel veel gebeuren en dat is voor ons weer heel belangrijke informatie.

Een kleine greep aan afspraken en activiteiten.

Gezamenlijk een kunstwerk maken.
Wij maken met elkaar een kunstwerk gebaseerd op de op de 4900 Farben van Gerhard Richter.

4900 Farben.jpg

Het kunstwerk bestaat uit 196 vierkante panelen van elk 25 gekleurde vierkanten.
Dat zijn dus 196 × 25 = 4900 gekleurde vierkantjes, 4900 kleuren, in het Duits: 4900 Farben. IOns kunstwerk zal iets minder groot zijn, maar zeker even mooi en bijzonder. Deze week leggen we er de laatste handen aan en dan laten wij jullie ook het eindresultaat zien.

Work in progress

Verjaardagskalender
De kinderen hebben allemaal hun eigen verjaardagskalender gemaakt met datumonomatopeeën als Pop Art op een ingekleurde foto. Wij weten dit niet beter te omschrijven :). Ze zijn enorm creatief bezig geweest en de kastenwand ziet er heel vrolijk uit.

Wij wensen jullie een goed weekend!

Jakobien, Roos en Carien

Tel.: 0183 - 303 349
info@bsoudendijk.nl